Deze vijf dingen veroorzaken jouw vermoeidheid

Deze vijf dingen veroorzaken jouw vermoeidheid

vijf mogelijke boosdoeners. 

Houding

De beste houding om te slapen zou op je zij zijn. Op je buik slapen zou zorgen voor een moeizame slaap. Uiteraard heeft iedereen zijn favoriete positie en hoef je dit niet aan te passen als het werkt voor jou.

Niet alleen je slaappositie maar ook je houding overdag zorgt voor slaapproblemen. Je moet rechtop zitten zodat je ruggengraat niet continu op een verkeerde manier gedraaid zit. Hierdoor krijg je namelijk extra spanning en krijg je last van je ademhaling. Dat maakt het moeilijker om te relaxen ‘s avonds en val je minder snel in slaap.

Medicatie

Door een slaappil in te nemen kan je natuurlijk snel wegdoezelen, maar zodra je daarmee stopt wordt het moeilijker om dromenland te bereiken. Daarom is het beter om een medicijn te nemen die je niet elke avond hoeft in te nemen. Zo hangt je nachtrust er niet van af.

Andere medicatie kunnen ook zorgen voor een lastige slaap. Medicijnen die helpen tegen astma kunnen je namelijk wakker houden. Je neemt deze best ruim voordat je gaat slapen. Voedingssupplementen innemen voor het slapengaan kan ook voor problemen zorgen, aangezien ze je veel energie geven.

Kijken naar het uur

Als je niet ingedommeld, is de kans groot dat je even gaat kijken hoe lang je nu al wakker ligt. Dit doe je best niet, want je wordt je bewust van het feit dat je niet in slaap kunt vallen en zo maak je dat alleen maar erger.

Ongesteld zijn

Hormonen kunnen veel doen met je lichaam. Vrouwen hebben vaak een paar dagen voor hun menstruatie te veel energie om nog in slaap te vallen. Vraag advies aan je huisarts en misschien kan je daarvoor een specifieke anticonceptiepil nemen.

Alcohol

Na een lange dag op het werk geniet iedereen weleens graag van een glaasje wijn. Toch heeft alcohol negatieve effecten op je slaap. Je kunt wel makkelijk in slaap vallen, maar je zal niet in diepe slaap vallen. Hierdoor word je vaak nog moe wakker.