Deze types loop je in elke gym tegen het lijf

Deze types loop je in elke gym tegen het lijf

De coach

Dit type houdt nauwlettend elke beweging die je maakt in de gaten. Zodra je een oefening niet doet volgens het boekje, zal hij of zij ingrijpen en je overstelpen met advies. Steevast goedbedoeld, maar wel bloedirritant.

De gluurder

Spiegels vermijden in een sportschool is onbegonnen werk. En hoewel ze meestal uitstekend van pas komen om te zien of je een oefening goed doet, zijn ze ook een handig instrument voor gluurders die je zo ongegeneerd kunnen aanstaren. Opnieuw: erg irritant.

De kreuner

Dit type sporter hoor al bezig nog voor je de deur van de sportzaal hebt opengedaan. Het gaat meestal om mannen die met gewichten in de weer zijn en ondertussen doen alsof ze op het punt staan om te bevallen. Een tikje overdreven dus.

De motivational speaker

Een goedgekozen compliment werkt motiverend en daar speelt dit de motivational speaker handig op in. Deze sporter houdt je niet alleen in de gaten, maar monitort ook je vooruitgang en eventuele vermoeidheid. Zodra je een teken van zwakte vertoont, zal hij het niet nalaten om dingen te roepen als ‘niet opgeven' en ‘ga zo door'.

De geurbom

Dit type sporter ruik je vanop kilometers afstand. Hij of zij is ervan overtuigd dat zijn of haar zweet naar rozen ruikt en ziet er dus ook geen graten in om het sportplunje meerdere keren te dragen. Ecologisch, maar jammer genoeg ook redelijk wansmakelijk.