Deze tent maakt kamperen uiterst comfortabel

Deze tent maakt kamperen uiterst comfortabel

Een tent die ons warm houdt in de winter, ons verkoeling verschaft in de zomer én geluid dat van buitenaf komt, blokkeert. Het zou ons wat slapeloze kampeertripjes kunnen besparen.

Dat is ook wat de Ier Derek O'Sullivan dacht nadat hij ging kamperen met zijn gezin in Snowdonia, een national park in het noorden van Wales. “Ik werd wakker voor de zoveelste keer wakker en ik had ijskoud”, vertelt hij. “Ik ging rechtop zitten en ik dacht ‘genoeg'.”

De daaropvolgende dag begon de man ontwerpen te schetsen van een tent die een einde zou maken aan alle onaangename kantjes van het kamperen. Wat hij schetste, was uiteindelijk een revolutionair concept.

“Deze schetsen leidden tot ‘s werelds enige correct geïsoleerde tent”, legt Derek uit. De tent is zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd. Vandaar dat de tent de naam ‘Thermo Tent' kreeg. Derek gelooft dat het een ideale samenkomst is van innovatieve isolatietechnieken en een meerlagig design.

De buitenkant van de tent is waterdicht, zoals bij de meeste andere tenten, maar de binnenkant bestaat uit een gestoffeerd isolatiemateriaal dat aan de stokken van de tent kan worden vastgemaakt.

Op die manier worden koude, warmte en geluidsoverlast verleden tijd. De Thermo Tent is in twee verschillende maten beschikbaar, in driepersoons- en zespersoons. Elk van deze tenten zijn voorzien van een soort veranda en ramen. Een mini-huis als het ware.

Want echt compact kan de tent niet genoemd worden. Ondanks het feit dat er lichtgewicht materialen gebruikt werden bij de samenstelling van de tent, bezorgt de isolatie de tent een grootte die niet vaak voorkomt op de markt.

Het bedrijf dat de Thermo Tent maakte, ziet daar geen problemen in. De meeste gezinnen gaan kamperen met de auto en bergen de tent op in hun koffer. De tent heeft dus niet meteen de bedoeling om de grootste trekkers te vergezellen.

Wel laat het bedrijf weten dat het deze tent in de toekomst naar rampgebieden wil opsturen. Het heeft er nu al enkele richting Nepal gezonden om een handje te helpen met de crisis die na de aardbeving kwam.