Deze sporten verbranden het meeste calorieën

Deze sporten verbranden het meeste calorieën

1.  Langlaufen: 950 calorieën/uur

Toegegeven, niet iedereen woont in de Hoge Venen, maar als je de kans krijgt om je af te beulen op oversized ski's: niet twijfelen! Langlaufen is een ware marteling voor je onderlichaam. Zowat alle spieren in je benen worden tot het uiterste gedreven, terwijl ook je buik-, rug-, schouder- en armspieren het hard te verduren krijgen.

2. Touwspringen: 850 calorieën/uur

Touwspringen is lang niet alleen weggelegd voor meisjes met vlechten op de speelplaats. Heel wat topsporters wippen op en neer, als opwarming of als volwaardige cardio-training. Hoe het een uur vol - al dan niet met wat opzwepende muziek op de achtergrond - en je bent al snel 800 calorieën armer.

https://giphy.com/embed/d2ZfqZY5eSCR0rza

3. Boksen: 600 tot 800 calorieën/uur

Het is niet alleen de ideale manier om stoom af te laten en frustraties te elimineren, boksen is ook een geweldige vetverbrander. De opeenvolging van snelle, explosieve bewegingen zet je armen, buikspieren en benen aan het werk. Je hoeft daarbij heus niet op elkaars gezicht te timmeren, een bokszak is ook een valabele optie.

https://giphy.com/embed/3o6gb9cGaW6T1DSINi

4. Zwemmen: 600 calorieën/uur

Wie broze gewrichten heeft, kan proberen om zijn of haar vet weg te smelten in het zwembad. Ploeteren als Michael Phelps belast zowat al de spieren in je lijf, wat verklaart waarom zwemmers vaak zo'n lekker lijf hebben.

5. Fietsen: 400 calorieën/uur

In vergelijking met bovengenoemde sporten is fietsen niet half zo efficiënt, maar misschien wel dubbel zo leuk. Het is het ideale opstapje voor al wie een tijdje uit roulatie is geweest en graag voorzichtig weer aan het sporten slaat. Hoeveel calorieën je verbrandt, hangt grotendeels af van de intensiteit waaraan je fietst. Bij 'spinning', gebaseerd op sprintintervals, ligt het energieverbruik een pak hoger.

Foto AFP / J. Nukari