Deze smartphone kan van kleur veranderen (video)

Deze smartphone kan van kleur veranderen (video)

De OnePlus 8T Concept bevat in tegenstelling tot de regulier 8T een achterkant voorzien van een golfachtig ontwerppatroon dat van kleur kan veranderen. Dankzij een soort folie met een metaaloxide, die onder de glazen achterkant van het toestel zit verwerkt, kan de kleur veranderd worden. Dit kan je bereiken door verschillende spanningen aan te brengen.

OnePlus 8T Concept

De achterkant van de 8T Concept bevat tevens een mmWave-radar. Deze module kan gebruikt worden voor bewegingstracking. Middels de mmWave-module kunnen gebruikers bijvoorbeeld telefoongesprekken beantwoorden met een handbeweging.

Beweging

De kleurveranderende achterkant en mmWave-radar bieden ook gezamenlijke functies. Zo kan de achterkant oplichten wanneer een gebruiker wordt gebeld, waarna de gebruiker de oproep kan accepteren of weigeren middels een beweging. Het toestel kan door de mmWave-radar ook ademhalingsbewegingen herkennen, zo toont OnePlus in een video. Vervolgens kan de kleurveranderende achterkant in realtime gesynchroniseerd worden met de ademtocht van een gebruiker. Dit moet volgens OnePlus helpen bij het uitvoeren van ademhalingsoefeningen.

De 8T Concept is niet de eerste concepttelefoon van OnePlus. Het bedrijf toonde tijdens de CES in januari al de OnePlus Concept One. Die telefoon gebruikte elektrochromisch glas om zijn drie cameralenzen te doen 'verdwijnen'.