Deze slimme waterfles gloeit wanneer je dringend moet drinken

Deze slimme waterfles gloeit wanneer je dringend moet drinken

Dezer dagen zijn flessen kleurrijk en trendy, maar hoeveel van die kleurrijke flessen hebben echt een nut? HidrateMe is een fles die een aangename kleur koppelt aan een werkelijk nut. Ze vertelt je namelijk wanneer je best een slokje water neemt door te gloeien.

Nadya Nguyen en haar team ontwikkelden deze slimme waterfles die een sensor en een smartphone-app heeft waardoor ze erop kan toezien dat een gebruiker voldoende drinkt.

De gratis Bluetooth-app houdt bij hoeveel water je drinkt en schat ook in hoeveel je zou moeten drinken gebaseerd op je lengte en gewicht maar er wordt ook rekening gehouden met de locatie waar je je bevindt, de hoogte en de luchtvochtigheid.

Wie al gebruik maakt van een fitnessapp zoals Fitbit of Jawbone zal blij zijn om te horen dat de slimme waterfles zich daar ook mee verbindt, waardoor ze rekening kan houden met het waterverlies als gevolg van een zware oefening.

Nguyen zamelde al 200.000 dollar in voor de fles en heeft een campagne op Kickstarter waarmee nog eens 35.000 dollar opgehaald moet worden. Ze hoopt om de fles in de winter van 2015 op de markt te brengen voor een prijs van 39 dollar.

Nguyen kwam in juli 2014 op het idee om een dergelijke fles te ontwerpen. "Ik dacht dat ik behoorlijk bewust was van mijn hydratatie maar ik besefte dat mensen gemakkelijk vergeten te drinken wanneer ze druk bezig zijn," vertelde ze.

Uitdroging komt vaak voor omdat mensen simpelweg vergeten te drinken. Het is een onaangename gebeurtenis die zelfs redelijk gevaarlijk kan zijn. Uitdroging veroorzaakt hoofdpijn, duizeligheid en spierkrampen.