Deze site is de TripAdvisor voor anticonceptiemiddelen

Deze site is de TripAdvisor voor anticonceptiemiddelen

Voor hotels, restaurants en gebruiksproducten doen we al lang een beroep op de mening van anderen. Op TripAdvisor kan je de mening van miljoenen reizigers en restaurantgangers raadplegen vooraleer je een keuze maakt. Webshops hebben steevast een review-afdeling, zodat je (in principe) geen kat in een zak hoeft te kopen. Eigenlijk is het dus best wel vreemd dat er voor anticonceptie, een op z'n zachtst gezegd belangrijk onderwerp, geen soortgelijk medium bestond.

15 methodes

The Lowdown brengt daar verandering in. De site lijkt wat op TripAdvisor, maar is specifiek gericht op anticonceptie. Oprichtster Alice Pelton ervoer zelf veel problemen met verschillende anticonceptiemiddelen en merkte dat er een gebrek was aan praktijkinformatie omtrent de verschillende opties. Daarmee was het idee voor The Lowdown geboren. Op dit moment kunnen gebruikers een review achterlaten voor 15 verschillende soorten anticonceptiemiddelen, goed voor in totaal 48 merken die in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn. De pil behoort uiteraard tot de mogelijkheden, maar ook vruchtbaarheidsapps en vrouwencondooms worden besproken. Volgens The Lowdown is het niet de bedoeling dat je andermans mening blindelings vertrouwt - anticonceptie is en blijft een persoonlijk iets. Maar hoe meer meningen je kan raadplegen, hoe accurater je beeld van een bepaalde methode kan worden.

Instagram

Op de Instagrampagina van The Lowdown verschijnen regelmatig interessante infografieken. Zo blijkt dat het meest voorkomende neveneffect van anticonceptie gevoelige borsten zijn en dat spiraaltjes de meest gewaardeerde anticonceptiemethode zijn. Of wist je bijvoorbeeld dat een onderzoek naar de mannenpil werd stilgelegd omdat 6% van de testpersonen neveneffecten ervoer, terwijl dat percentage bij vrouwen oploopt tot 78%? Stof tot nadenken.

https://www.instagram.com/p/ByiVB_hFxYC/?utm_source=ig_web_copy_link