Deze schoenen doen je zweven

Deze schoenen doen je zweven

De Moonwalker Shoes lijken op het eerste zicht een doodgewone, moderne sneaker. Hip design, geen veters en een hedendaagse vorm, maar de grote vernieuwing zit binnenin de schoen. Tussen de binnenkant van de schoen en de bovenkant van de zool liggen twee lagen met sterke N45 magneten.

Tegengestelde krachten

De magneten zijn zo afgesteld en geplaatst, dat ze elkaar afstoten. Hierdoor wordt er tussen de twee lagen een kleine ruimte van 6 millimeter gecreëerd, wat je het gevoel geeft dat je zweeft. Het voordeel aan werken met magneten, is dat hoe zwaarder de persoon is, hoe meer gewicht er op de magneten komt te staan en hoe meer ze mekaar gaan afstoten. De open ruimte blijft dus altijd hetzelfde. De binnenkant van de schoen is ook bekleed met schuim dat de vorm van de voet onthoudt. Dit zorgt voor extra comfort.

Einde van de zomer

Het enthousiasme voor de schoen is enorm. Moonshine Crea zette een fundraising-campagne op voor het product en vier dagen voor het verstrijken van de deadline hebben ze al 144.856 dollar binnengehaald. Hun streefdoel was 20.000 dollar. Het bedrijf probeert in te spelen op de interesse en de schoen tegen het einde van de zomer op de markt te krijgen.