Deze robot draagt binnenkort je boodschappen

Deze robot draagt binnenkort je boodschappen

Het Italiaanse bedrijf Piaggio dat ook achter de populaire vespa zit, brengt de robot op de markt. Het toestel is bedoeld om jong en oud te helpen bij het vervoeren van bagage. Terwijl de machine jouw spullen draagt, heb je je armen vrij om te wandelen. De robot kreeg de naam Gita, wat 'uitstapje' betekent.

Stadsrobot

Dat het er in een stad druk aantoe kan gaan, beseft de Italiaanse firma. Daarom vinden ze het belangrijk dat Gita je ook in drukke straten gemakkelijk kan volgen. Met een knop op de robot, springt hij aan. Zijn snelheid is gelijk aan die van jou.

https://www.youtube.com/watch?v=tD4Lw_8Ky-M

De firma die naar eigen zeggen een 'landdrone' gemaakt heeft, wil met de uitvinding mensen aansporen hun auto vaker thuis te laten. "Met Gita is het makkelijker om korte afstanden te voet af te leggen, ook wanneer je net inkopen bent gaan doen", klinkt het. Je kan er tot 20 kilogram in kwijt.

Of we Gita snel in onze straten zullen tegenkomen is twijfelachtig. Momenteel wordt de robot namelijk nog getest in Boston. De makers hopen de machine volgend jaar te kunnen verkopen.