Deze printer past in uw broekzak

Deze printer past in uw broekzak

Computers worden steeds kleiner en slanker, maar printers zijn in al die tijd niet zoveel veranderd. Er is een fundamentele fout in het denken over printers die hen ervan weerhouden heeft om kleiner, dunner en mobieler te worden: tot nu toe hebben ze zich bediend op het idee dat er een vel papier doorheen moet. Gewoonlijk betekent dit het instrument ten minste 8,5 cm breed moet zijn.

Studenten van de Jerusalem College of Technology hebben dat idee omgedraaid door van een superkleine printer te creëren. De printer zit op het papier en rolt rond terwijl het inktjettechnologie gebruikt om woorden en beelden te maken ongeacht hoe groot de pagina of welk apparaat je hebt. Ze hebben het apparaat de Pocket Printer genoemd, en ze zoeken naar fondsen om hun budget te verhogen tot 400.000 dollar zodat ze hun idee verder kunnen ontwerpen.

"We hebben gekeken naar printers van vandaag en we zagen grote omvangrijke dozen met de printkop binnenin die van links naar rechts bewoog, " zei Jonathan Stein, de stichter van Zuta Labs in de video over het project geplaatst op Kickstarter. "Toen dachten we, waarom nemen we niet gewoon de printer en zetten we die op een robot?"

In de video laten ze het prototype aan het werk zien en het lijkt allemaal erg langzaam te bewegen, maar het team van Zuta Labs zegt dat het echte apparaat ongeveer een pagina per minuut zal kunnen afdrukken.