Deze peuter maakt korte metten met vooroordelen

Deze peuter maakt korte metten met vooroordelen

De moeder van Sophia, Brandi Benner, had aan haar dochter beloofd dat ze een cadeau kreeg als ze een hele maand flink naar het toilet ging. Na die maand trokken ze dus samen naar een speelgoedwinkel. De keuze was snel gemaakt, want de peuter had haar oog laten vallen op een dokterpop.

Toen ze wilden afrekenen, maakte de kassierster duidelijk dat ze de beslissing van het meisje niet begreep. Blijkbaar vroeg de vrouw aan de kassa of ze niet liever een pop wou die op haar leek.

"Ze lijkt wel op mij!"

Benner vertelt aan CNN dat ze gechoqueerd was door die vraag en dat ze de kassierster op haar nummer wou zetten. Maar haar dochtertje was haar voor. "Maar ze lijkt wel op mij", reageerde de kleine koter. "Zij is een dokter en ik wil ook een dokter zijn. Ik ben een knap meisje en zij ook. Zie je haar mooie haar dan niet? En haar stethoscoop?"

Viraal

Vertederd door het antwoord van Sophia, zette de moeder het verhaal op Facebook. "Deze ervaring toont nog maar eens aan dat we niet geboren worden met het idee dat huidskleur belangrijk is", besluit Benner. In een mum van tijd ging haar post viraal en ondertussen is de foto al meer dan 518.000 keer geliket en 217.000 keer gedeeld.