Deze overleden mensen verdienen meer dan jij

Deze overleden mensen verdienen meer dan jij

Hij overleed al meer dan vijf jaar geleden, maar Michael Jackson blijft nog altijd een grootverdiener. Jackson verdient nog steeds 140 miljoen dollar per jaar sinds hij gestorven is. Dit jaar is daarop geen uitzondering. De King of Pop regeert opnieuw de lijst van het inkomen van overleden muzikanten gemaakt door Forbes.

Het grootste deel van zijn inkomen haalt hij uit  het Sony/ATV imperium en zijn eigen Mijac catalogus, twee Cirque du Soleil shows en One, een permanente show in Las Vegas. "Kinderen die nu opgroeien zonder Michael ontdekken hem door deze twee shows," zei Jame King, directeur van beide in een interview over zijn boek Michael Jackson, Inc. "Zijn geest is nog steeds bij ons en zijn muziek zal eeuwig duren."

De nummer twee op de lijst is trouwens ook iemand met het eeuwige leven. Het gaat om de andere koning genaamd Elvis Presley. Presley verdient jaarlijks nog een slordige 55 miljoen dollar dankzij Graceland, licenties en merchandising.

Bob Marley maakte de top drie volledig met een winst van 20 miljoen dollar. Dat is een stijging van 2 miljoen ten opzichte van vorig jaar waardoor de reggae superster de enige is die zijn inkomen zag stijgen.

Eén ding is zeker: er zijn geen serieuze uitdagers voor de nummer 1 positie van Michael Jackson. "Zijn winstpotentieel zal alleen maar toenemen," zei Susan Blond. "Als onze kleinkinderen het over muziek van vroeger hebben, dan zal het vaker gaan over Michael Jackson dan Elvis Presley."