Deze ongelukken gebeurden op vrijdag de 13de

Het is vandaag vrijdag de 13de en dat is voor talloze mensen een goede reden om zich te verstoppen onder de dekens. En hoewel er wetenschappelijk gezien geen bewijs is dat vrijdag de 13de ook daadwerkelijk een ongeluksdag is, zijn er toch mensen die beter binnen hadden kunnen blijven op deze dag voor het weekend.
door
Axelle.Lot
Leestijd 3 min.

Zo werd Tupac Shakur op 13 september 1996 neergeschoten. Jammer genoeg overleefde hij de aanslag niet. En niet alleen de rapper had echt een rotdag, er waren nog mensen die die dag beter nog wat langer in bed hadden kunnen blijven liggen.

Vliegtuigcrash

De passagiers van een vlucht op vrijdag 13 oktober 1972, hadden wel echt een pechdag. Hun vlucht stortte neer in het Andesgebergte. De overlevende passagiers, onder andere een rugbyteam uit Uruguay, van de vlucht moesten om te overleven hun dode medepassagiers opeten, en werden zo gedwongen tot kannibalisme. Twee maanden lang werden er medepassagiers opgegeten, daarna werden ze gered.

Grote pechvogel

De gepensioneerde buschauffeur Bob Renphrey uit Noord-Wales bleef de laatste jaren van zijn leven thuis op Vrijdag de 13de. Hij kon vier auto's afschrijven, was overbodig op werk, viel in een rivier, crashte een motor en liep door een glazen deur heen. In 1998 stierf de beste man aan kanker.

Zijn weduwe, die op een andere vrijdag de 13de al eens van de trap was gevallen nadat Bob haar met een stok in het gezicht sloeg die hij voor de hond wilde weggooien, besloot de begrafenis op vrijdag de 13de te houden. Helaas waren de begrafenisondernemers te druk. "Bob had hierom kunnen lachen", zei Betty erover.

Ongeluksbruiloft

Je bruiloft op vrijdag de 13de houden, is vragen om ongelukken, daar kwamen Michelle en Gary Docherty ook achter. In 2004 werden de bruiloftsgasten eerst aangevallen door een zwerm wespen, terwijl ze aan het wachten waren op Michelle. Tante Mary gooide vervolgens haar dure camera kapot.

Toen Michelle eindelijk arriveerde, vlogen de beestjes in haar jurk waardoor ze een paniekaanval kreeg. Na de ceremonie kwamen de busjes die de gasten naar de volgende locatie brachten en als laatste verloren ze ook nog eens de bruiloftsvideo.

Mislukte zelfdoding

Op vrijdag de 13de 1987 zag Robert Bullard (21) het leven niet meer zitten en besloot hij een zelfmoordpoging te doen. Hij stopte zijn hoofd in een gasoven. Een methode die vroeger had gewerkt, maar sinds de nieuwe regelgeving in Engeland op het gebied van gas, was dat niet meer mogelijk.

Hij faalde niet alleen in het zichzelf beroven van het leven, door een flikkerend licht ontstond er een explosie. Zijn moeder en een politieman raakten gewond. Robert? Daar was niks mee aan de hand.

Thuisblijven

Mocht je wel in ongeluk op deze dag geloven, dan doe je er goed aan thuis te blijven. In 1993 publiceerde het British Medical Journal een artikel waarin werd geconcludeerd dat het veiliger is voor sommige mensen als ze op deze dag thuisblijven. Volgens de auteurs is het risico op een ongeluk tijdens vervoer namelijk 52 procent hoger dan op andere dagen.

Een onderzoek dat tien jaar later werd gepubliceerd, toont aan dat mensen die geloven in ongeluk op vrijdag de 13de, ook daadwerkelijk meer kans hebben op pech deze dag. Wereldwijd zijn er 60 miljoen mensen die zeggen last te hebben van deze ongeluksdag. Goede reden voor een vroeg weekend, dus!

Lees ook : Dit moet je weten over vrijdag de 13de