Deze New Yorkse hotspots zijn populair bij de locals

New York is combinatie van weelde en overdaad. Je vindt er zó veel voortreffelijke restaurants, iconische monumenten en hippe boetieks dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Omdat locals de beste stadsgidsen zijn, gingen we te rade bij Pauline Van der Cruyssen. Het topmodel woont al jaren in the city that never sleeps en verklapt haar favoriete plekken.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Afhalen is het nieuwe lunchen

Colling Miller

“Omdat ik vaak te weinig tijd heb om lang en royaal te lunchen, breng ik regelmatig een bezoekje aan Chelsea Market. Deze foodmarket was vroeger een koekjesfabriek, maar staat nu bomvol kledingstandjes en eetkraampjes. Je kan zowat elke wereldkeuken uitproberen, zoals de Franse crêpes, mediterraanse groenteschotels of Georgische lekkernijen. Als je de markt weer buitenloopt, kom je uit bij de High Line, een super gezellig park waar nog oude treinsporen liggen. Je hebt daar echt een magnifiek uitzicht op de stad.”

Chelsea Market, 75 9?th Avenue

Verantwoorde make-up

“Mijn favoriete supermarkt aller tijden is Whole Foods. In de wijk Chelsea heeft deze keten een aparte afdeling voor make-up, Whole Body genaamd. Omdat ik dol ben op bioproducten, ben ik hier altijd in mijn nopjes. Geurkaarsen, schmink, huidverzorging: alles is hier 100% duurzaam.”

Whole Body, 250 7?th Avenue

De beste cappuccino

Foto Mudspot

“Ik start elke dag met een kop koffie. Voor de beste cappuccino moet je bij Mudspot zijn. Deze hipsterbar is een walhalla voor mensen die graag uitgebreid ontbijten. Van eitjes tot toast met avocado en huisgemaakte granola: de menukaart heeft voor ieder wat wils. Een extra pluspunt is het overdekte terras. Hierdoor kan je zelfs in putje winter buiten genieten van een brunch.”

Mudspot, 307 East 9?th Street

Verborgen parels

“East Village is de ideale wijk om op je gemak rond te kuieren. Op haast elke hoek vind je een accessoirewinkel of een shop waar ze originele postkaarten verkopen. Ikzelf ga minstens één keer per week naar Tokio 7, een aanrader voor vintageliefhebbers die pareltjes willen scoren. Hier hangen de rekken vol met tweedehands designkledij, die je aan schappelijke prijzen op de kop kan tikken.”

Tokio 7, 83 East 7?th Street

Openluchtconcert in het park

“Om te ontspannen ga ik wandelen. Williamsburg Bridge is ideaal om even uit te waaien en je gedachten te verzetten. Als ik onder het volk wil zijn, trek ik altijd naar Tompkins Square Park. Elke dag zitten daar mensen muziek te spelen, te schaken of te kaarten.”

Tompkins Square Park, East 10?th Street

Tot in de vroege uurtjes

“Een van de meest verborgen cocktailbars in New York is Death & Co. Langs buiten ziet het café er redelijk doods uit (no pun intended), maar achter de met hout gesloten deuren vertonen cocktailshakers hun kunsten. Dankzij de omvangrijke kaart heeft de bar al verschillende prijzen in de wacht gesleept trouwens. De mix van het oldschool interieur en de unieke drankjes vormt het recept voor een onvergetelijke avond.”

Death & Co., 433 East 6?th Street

I wanna have fish on the beach

Als je verder gaat naar Williamsburg kom je Rosarito Fish Shack tegen, een lekker Mexicaans visrestaurant. Zet je op het terras, bestel een verse visschotel en drink enkele margarita's, die zijn echt overheerlijk. Als je geluk hebt, kan je zelfs de zon zien ondergaan. Ook de inrichting ademt een gezellige, relaxte sfeer uit. Door de houten plankjes op de muur, het stuurwiel en de reddingsbanden die her en der ophangen, waan je je net op het strand.”

Rosarito Fish Shack, 168 Wythe Avenue

Liesbeth De Corte