Deze must haves mogen niet ontbreken in je festivalgarderobe

Dankzij internationale events als Coachella zijn ook onze Belgische festivals steeds vaker een soort modeshow op een koeienweide. Wil je komende zomer niet uit de toon vallen? Dan mogen deze items zeker niet ontbreken in je festivalkoffer. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Bodysuit

Urban Outfitters - Bodysuit 35 euro

Gooi dat kantoor- of examenplunje af en laat je innerlijke 13-jarige de vrije loop met een bonte selectie aan bodysuits. Ze nemen niet veel plaats in, zijn comfortabel – bh's zijn spontaan overbodig – en kunnen bij warm weer gewoon gebruikt worden als zwempak. Ideaal voor op de festivalweide. Voel je enige schroom om je niet zo'n strakke lijf in zo'n strak kledingstuk te hullen? Draag er dan gewoon een losse hogetaillebroek over en je probleem is opgelost.

Bloemenkrans

AFP / JOE KLAMAR

Eerlijk gezegd hadden we nooit verwacht dat deze trend ooit zou doorbreken, maar anno 2017 kunnen we er echt niet meer onderuit: bloemenkransen zijn hot. Op dag één zijn ze het perfecte accessoire, op dag drie je geheime wapen om die vettige festivalcoupe slim te camoufleren. Wie geen idee heeft hoe je zo'n bloemenkans maakt, kan vooraf altijd een workshop volgen. Bij Wildflowers & Wodka, bijvoorbeeld. www.wildflowers&Wodka.be 

Bloemenprints

Asos - Bloemenjurk - 25 euro

Als bloemenprints voor jou net een stapje te ver gaan, kan je het altijd gewoon op vrolijke bloemenprints houden. Dit festivalseizoen geldt vooral: hoe groter, hoe liever. Experimenteer erop los en combineer gerust verschillende motiefjes door elkaar. Gek zijn kan geen kwaad, zeker niet op de festivalweide.

Wijde broeken

Zara - Culotte - 25,95 euro

Olifantenpijpen zijn terug van weggeweest. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Terwijl je medefestivalgangers lopen te klagen over hun zweterige dijen die tegen elkaar kleven, heb jij nergens last van. Een bijkomend pluspunt? Deze broek beschermt je 's avonds perfect tegen opdringerige muggen!

Gepersonaliseerd jeansjacket

evi's X Rolling Stone - Jeansjasje - 266 euro

Het Belgische weer heeft af ten toe de kuren van een pubermeisje: het ene moment krijg je een stralend zonnetje, het volgende moment barst de hel los. Wie naar een festival trekt, neemt daarom best zijn voorzorgen en neemt best ook iets jas-achtig mee. Dit jaar zijn jeansjackets weer helemaal hip, maar voorwaarde is wel dat je ze personaliseert met enkele patches of jouw eigen levensleuze.

Funky franjes

Voor wie de afgelopen maanden nog niet de kans gekregen heeft om een modemagazine open te trekken: franjes zijn hot dit seizoen. Wie graag uitpakt met de bohemian meets Indiana Jones-look opteert voor een luchtige top met franjes en een short. Wie zijn lichaam graag bedekt met net iets meer stof, opteert dan weer best voor een handtas met franjes. Praktisch en helemaal on trend.

Zeg het met een slogan

Pull en Bear - Shirt met slogan - 12,96 euro

Voor levenswijsheid hoef je niet langer bij je oma langs te gaan, je kan ook gewoon om je heen kijken. T-shirts, jurken en bij uitbreiding alle andere denkbare kledingstukken zijn voorzien van drukke slogans met hapklare oneliners. Nog nooit was het zo simpel om je persoonlijkheid uit te drukken via je kleding.