In deze landen zijn ze het vaakst dronken

Niet geheel onverwacht spannen de Schotten de kroon op het vlak van alcoholconsumptie, op de voet gevolgd door hun Engelse buren. De top 3 dronkenlappen wordt compleet gemaakt door de Australiërs. Belgen scoren net iets "beter" dan het gemiddelde, zo blijkt uit de Global Drug Survey.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Het Global Drug Survey neemt het globale alcoholgebruik onder de loep. De Schotten zeggen het afgelopen jaar gemiddeld zo'n 34 keer dronken te zijn geweest. Hun zuiderburen uit Engeland volgen op korte voet, terwijl de Australiërs gemiddeld 32 keer te diep in het glaasje keken.

Op eenzame hoogte

In de bovengenoemde Engelstalige landen zijn ze bijna dubbel zo vaak dronken dan in de meeste Europese landen, waaronder Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Griekenland. De Belgen en Nederlanders zitten daar dan weer iets boven. Wij bevinden ons gemiddeld bijna 21 keer per jaar boven ons theewater.

Kater

Mannen blijken minder vaak last te hebben van een verzwaard geweten na hun bacchanalen. Vrouwen zeggen 40 procent van de keren liever minder te hebben gedronken, voor mannen is dat slechts 30 procent. De reden van hun spijt heeft echter weinig te maken met morele overpeinzingen. De meerderheid (65%) wil vooral die vreselijke kater vermijden.

Alle resultaten kan je hier vinden.