Deze kledingtip zorgt voor meer matches op Tinder

Deze kledingtip zorgt voor meer matches op Tinder

Bij de mannen bleek 72% neutrale kleuren te dragen, bij de vrouwen was dat 56,2%.  Zwart was de populairste kleur, daarna volgde wit, blauw en grijs. Maar liefst 30,6% van de vrouwen en 32,3% van de mannen koos voor zwart. Bij de vrouwen zijn grijs (4,6%), blauw (8,8%) en wit (12,2%) veel minder in trek. Ook bij de mannen was wit (12,7%), grijs (12,3%) en blauw (14,7%) minder populair.

Op de eerste foto droeg 32,8% van de mannen een hemd met lange mouwen. 11% droeg een pak op zijn eerste foto en 22% van de mannen trok een kostuum aan op één van zijn eerste foto's. Zo'n 22% van de vrouwen droeg een kleed op haar eerste foto. Verder droeg 13,3% van de vrouwen een topje met korte mouwen. Geen enkele vrouw koos voor een hemd met lange mouwen.

Volgens sociologe Jessica Carbino kan je duidelijke signalen geven met je kledij. "Een profielfoto geeft een blik in het privéleven van de persoon, je wekt bepaalde indrukken op. De keuze tussen een T-shirt en een short of een pak met das, maak je dus beter weloverwogen", vertelt de sociologe aan de nieuwssite Mashable.

Tenslotte heeft Carbino nog een tip voor alle Tindergebruikers: "Wie in het oog wil springen, draagt het best kleren in levendige kleuren, op die manier verdwijn je niet in de massa."