Deze kledij laat je duurzaam trouwen

Deze kledij laat je duurzaam trouwen

Je kent het wel: je gaat trouwen en je hebt ineens een grotere kleerkast nodig. Denk aan die ingebouwde kast van Carrie Bradshaw uit Sex and the City 2. Er is een verlovingsfeestje, een vrijgezellenfeest, een oefendiner en voor elke gelegenheid wil je iets moois dragen. En uiteraard geef je graag ook de gasten kledingtips mee.

Nu is het moment om te investeren in bruids- en feestkledij die gemaakt is met een hart voor milieu en maatschappij. Want weten dat de naaisters die al de pareltjes op je kleed bevestigd hebben daar eerlijk voor betaald zijn maakt de grote dag nog net wat mooier, toch?

 

AGAATI

AGAATI

De jurken van het fairtrade label AGAATI worden gemaakt van organische materialen, natuurlijke vezels, gerecycleerde stoffen en andere milieuvriendelijke materialen. Het merk probeert zijn ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden door over de hele wereld bomen te planten. Het geeft ook 5% van de winst aan goede doelen.

Op de website vind je tal van prachtige jurken die je kan dragen voor een avondfeest. Ook gasten kunnen hier hun ding vinden.

Reformation

Reformation

Alle kleding van Reformation wordt gemaakt in fabrieken die de meest efficiënte, ecologische en sociaal verantwoorde technologieën gebruiken. Het bedrijf heeft flink geïnvesteerd in een 'green building'-infrastructuur om afval, water- en energieverspilling zo veel mogelijk te beperken. In de webshop vind je ondermeer trouwjurken en romantische topjes.

Anita Dongre

Anita Dongre

De Indische ontwerpster Anita Dongre is super milieubewust en heeft dat ook in het DNA van haar label verweven. Haar hoofdkantoor heeft veel daglicht en verbruikt zo weinig mogelijk energie en water. De afvalberg wordt zo klein mogelijk gehouden. Als veganiste weigert ze ook om met bont, leder of andere dierlijke materialen te werken.

Op haar website kan je de bruidscouture ontdekken, maar je vindt er ook handgeweven topjes en cocktailjurken. Sinds kort is de collectie aangevuld met 'cruelty free' accessoires.

Danielle Fichera

Danielle Fichera

Dit label gebruikt enkel materialen van de Albini Group, die gekend is voor zijn duurzame stoffen. Alle producten worden er op een ecologische en veilige manier gemaakt.

Bruidjes die op zoek zijn naar een originele jurk moeten zeker eens een kijkje nemen bij Danielle Fichera. De stijl is wat losser en een beetje etherisch, waardoor het ook geknipt is voor evenementen in de aanloop naar de bruiloft.

KAMPERETT

KAMPERETT

Ontwerpsters Anna Chiu en Valerie Santillo werken enkel met materialen van de hoogste kwaliteit. De fabrieken worden op ethische wijze gerund.

KAMPERETT staat voor subtiele maar elegante luxemode. De outfits zijn ideaal voor relaxte oefendiners of bruidsbrunches en zelfs voor de huwelijksreis.

TOME

De Amerikaanse ontwerpers Ryan Lobo en Ramon Martin geloven sterk in het belang van ethisch verantwoorde kledingproductie. Ze ontwerpen met TOME kleding voor vrouwen van alle leeftijden en modellen.

Zowel bruiden als hun gasten kunnen bij TOME grasduinen tussen cocktailjurken en simpele maar elegante outfits.

Raven + Lily

Raven + Lily

Dit label van Kirsten Dickenson wil vrouwen op globale schaal 'empoweren'. Daarvoor werkt het samen met ambachtslieden van over de hele wereld en stelt het vrouwen die in risicovolle omstandigheden leven tewerk om de collecties te produceren.

Raven + Lily is meer dan fair fashion. Je kan er naast kleding ook accessoires en meubels kopen.

 

 

 

Bekijk meerdere leuke kledingitems van deze modelabels in de fotogalerij:

[gallery type="slideshow" link="file" columns="1" size="large" ids="808916,808917,808918,808919,808920,808921,808922,808923,808924,808963,808925,808926,808933,808934,808935,808936,808937,808938,808932,808930,808931"]