Deze kat is zo 'creepy' dat exorcisten zich spontaan aanbieden: "Sluit hem op en bid dat de demon weggaat" (foto's)

Deze kat is zo 'creepy' dat exorcisten zich spontaan aanbieden: "Sluit hem op en bid dat de demon weggaat" (foto's)

De Amerikaanse kater Pixel, een Cornish Rex, valt op. Zijn lange oren, grote ogen en smalle gezicht zijn typisch voor zijn ras en geven hem een bijzondere look. Maar het zijn de uitdrukkingen op Pixels snoetje die de wereld rondgaan.

Wanneer de kater je aankijkt met zijn grote ogen en zijn hoektanden half bloot 'lacht', lijkt hij volgens sommigen op een rat. Anderen vinden Pixel dan weer net een alien, of nog erger: ze vergelijken hem met een demon.

"Ik moet altijd lachen wanneer mensen hem 'de engste' of 'de lelijkste kat ooit' noemen", zegt baasje Alyson Kalhagen aan de Mirror. "Hij is drievoudig kampioen", verwijst de Amerikaanse naar het feit dat Pixel driemaal de prestigieuze wedstrijd van de Cat Fanciers Association (CFA) won. Daarnaast werd hij vorig jaar ook kwartfinalist bij 'Amerika's favoriete huisdier'.

Exorcist

Maar toch jaagt Pixel sommigen de stuipen op het lijf. In één geval leidde dat tot een bijzonder bericht in Alysons Facebook-inbox. "Ik ben een exorcist. Er hangt een wolk achter je kat en dat is een demon. Je kat is door hem bezeten", schrijft de onbekende. "De demon weet niet hoe hij het lichaam van je kat moet gebruiken, dus oefent hij op zijn gezicht", luidt het. Vervolgens geeft de zelfverklaarde duiveluitdrijver Alyson het advies om Pixel "op te sluiten in een kooi en te bidden bij aartsengel Michaël dat de demon weggaat".

Spontaan

Alyson maalt er niet echt om, en noemt haar kat "heel lief". Ze benadrukt dat ze Pixel op geen enkele manier forceert om die bijzondere gezichtsuitdrukkingen te maken, maar dat die gewoon spontaan en dagelijks tevoorschijn komen. "Ik denk niet dat hij het zelf beseft." Toch geeft ze toe dat ze soms zelf schrikt van zijn snoetje: "Sommige foto's houd ik achter, want ik denk dat ze iets te gewaagd zijn om openbaar te maken."

Hoewel Pixel wordt vergeleken met demonen en ongedierte, verzamelt het poezenbeest een steeds groeiende schare fans achter. "Ik heb een paar berichten gekregen van mensen die me vertellen dat zijn foto's hen en hun kinderen gelukkig maken", zegt Alyson. "Ik ben blij dat hij mensen doet glimlachen - zeker in deze tijden."