Deze kat kijkt altijd verrast

De 4-jarige Kevin is geen gewone kat. Hij werd geboren met een waterhoofd en had maar zes maanden te leven, maar dankzij zijn baasje Taliah is het beestje gelukkiger dan ooit. Met zijn steeds verbaasde blik poseert Kevin guitig op zijn Instagram-account.
door
Jolien
Leestijd 2 min.

Kevin werd op een parking gevonden toen hij slechts vier weken oud was. De vrouw die hem vond, bracht hem naar een dierenarts. “Ik was onmiddellijk verkocht toen ik hem zag. Ik moest hem gewoon een kans geven”, vertelt zijn huidige baasje Taliah tegen Mashable. Ze besloot dan ook Kevin te houden nadat ze hem gezien had in de dierenkliniek.

De kat lijdt aan Hydrocefalus, of een waterhoofd. De aandoening wordt veroorzaakt door een overmaat aan hersenvocht, waardoor er druk wordt uitgeoefend op het zicht, gehoor, evenwicht, coördinatie en reflexen. Kevin is gelukkig niet volledig blind of doof, maar door het teveel aan vocht in zijn hersenen lijkt het alsof hij steeds verrast kijkt.

Ondanks zijn afwijking ondervindt Kevin nauwelijks last bij het uitoefenen van zijn dagelijkse bezigheden. “Het grootste probleem waar we ons zorgen over maakten, is dat Kevin een epilepsieaanval zou krijgen. Maar op die vier jaar tijd heeft hij er nooit een gehad”, aldus Taliah.

A photo posted by Kevin (@theadventuresofkev) on

A photo posted by Kevin (@theadventuresofkev) on

A photo posted by Kevin (@theadventuresofkev) on

A photo posted by Kevin (@theadventuresofkev) on