Deze influencer gaat voor body positivity

Deze influencer gaat voor body positivity

"Toen ik voor het eerst op Instagram kwam, zag ik niks anders dan perfectie op mijn newsfeed", vertelt Chessie. "Mensen met de gladste huid, slankste lijn of gestoorde fitness-routines." Dit zorgde ervoor dat ze zich slecht voelde. "Ik was namelijk helemaal niet tevreden met mijn lichaam", klinkt het. "Ik ben altijd forser gebouwd geweest, waardoor ik me heel onzeker voelde."

"Op een bepaald moment ben ik extreem beginnen sporten en lette ik overdreven op mijn eten", gaat ze verder. "Ik at alleen maar groenten en was voortdurend moe. Het enige wat ik belangrijk vond, was zo slank mogelijk zijn."

Tijd voor verandering

Na een 'rollercoaster' met haar gewicht en fitness-routine, besloot Chessie dat het tijd was voor verandering. Al was dat geen gemakkelijke opdracht. "Het heeft lang geduurd voordat ik van strikte fitness-wedstrijden en een ongezonde relatie met eten naar een gebalanceerde middenweg kon gaan."

Vandaag zet ze zich op Instagram in voor 'body positivity'. Ze post 'Instagram versus reality'-foto's en lanceerde de hashtag #dearbodythankyou, waarmee ze vrouwen wil aansporen om trots te zijn op hun lichaam. "Perfectie bestaat niet. Elk lichaam is anders, maar daar moeten we net trots op zijn!", besluit Chessie. "Hoe meer realistische beelden er te zien zijn op sociale media, hoe beter. Dit zorgt ervoor dat we onze imperfecties accepteren en onszelf graag zien. En dat is het belangrijkste."