Deze hypnosetrucjes helpen je om minder te snoepen

Deze hypnosetrucjes helpen je om minder te snoepen

Maar hoe zorg je ervoor dat je van die chips en dat extra stukje cake afblijft? Hypnosetherapeut Rory Z. Fulcher heeft een aantal kleine trucjes klaar om je te helpen.

We kennen het allemaal: dat kleine moment van zwakte wanneer je jezelf toelaat om een extra dessertje te eten. Want wie wil er nu geen ijsje eten met het warme weer? Hypnotherapeut Rory Z. Fulcher lijst in de britse krant 'Daily Mail' een aantal hypnosetrucjes op die je helpen om beter de verleiding te weerstaan

1. Oefen je wilskracht

Je wilskracht is een spier, dus je kan die ook trainen zoals je je bovenbenen of je buik. Fulcher stelt een aantal eenvoudige oefeningetjes voor, zoals jezelf trainen om rechtop te zitten. Plak een briefje op je bureau om je eraan te herinneren, en probeer elke keer zo lang mogelijk rechtop te blijven zitten telkens als je het briefje leest. Of probeer om zo lang mogelijk een saaie en monotone opdracht te doen, zoals klikken met een pen of een rubberen bal kneden.

2. Geef niet toe aan impulsen

Als je opeens heel erg veel zin hebt in chocolade, geef niet onmiddellijk toe. Beloof jezelf een stuk chocolade over 20-30 minuten. Iedereen kan 20 minuten wachten, en door dat te doen, ben je misschien je goesting al kwijt. Zo besef je ook dat je enkel 'zin' hebt in iets, maar dat je dat niet per sé nodig hebt of verslaafd aan bent.

3. Beëindig je maaltijd

Je weet wanneer een film of tv-show gedaan is, als de credits over het scherm rollen. Maar wanneer is je maaltijd echt ‘gedaan'? Wat stopt je om niet na het dessert nog stiekem een zak chips open te trekken? Zorg er daarom voor dat je duidelijk het ‘einde' van je maal aanduidt, door bijvoorbeeld je tanden onmiddellijk na het eten te poetsen. Dat is jouw ‘einde'. Wanneer je je tanden hebt gepoetst, stop je met eten die dag. Mensen houden van afgesloten gehelen, en we vinden het vervelend als we geen eindpunt hebben.

4. Leer om snoep walgelijk te vinden

Als je er niet in slaagt om puur op wilskracht van je snoep te blijven, kan je nog altijd ‘aversion therapy' proberen. Dat is een soort van hypnotische techniek waardoor je jouw favoriete koek of snoep niet langer lust. Beeld je in dat je een spruitje of iets anders vies eet, en onthoud dat gevoel van walging. Stel je daarna voor dat je iets eet wat niet goed voor je lijn is, maar koppel daar dat ‘walging'-gevoel aan. Herhaal dit een paar keer. Als het lukt, smaakt jouw favoriet stuk chocolade nu een pak minder goed.

5. Hou een positieve focus

De hele tijd aan negatieve dingen denken zorgt ervoor dat je die negatieve zaken ‘kracht' geeft. Focus op het positieve. Denk niet: ‘Ik mag nu geen marshmallows eten.' Zeg gewoon tegen jezelf: ‘Ik ga nu vasten tot 2u ‘s middags.' Wedden dat dat veel beter lukt?