Deze goede gewoontes mag je afleren

Deze goede gewoontes mag je afleren

Rechtstaand werken

Uit een studie bij 4.000 Amerikanen blijkt dat rechtstaand werken op lange termijn helemaal geen voordelen biedt. Op korte termijn heeft het wel zin. Zo zou je meer calorieën per minuut verbruiken.

Glutenvrij eten

Tenzij je behoort tot die 1% van de bevolking die lijdt aan glutenintolerantie, kan het geen kwaad om gluten te eten, integendeel. Onderzoeken tonen aan dat de meeste mensen die na het eten last hebben van een opgeblazen gevoel dat altijd hebben, of ze nu gluten eten of niet.

Sapjes drinken

Als je groenten en fruit in de blender gooit, verliezen ze een groot deel van hun vezels en hou je vooral de suikers over. Wanneer je veel sapjes drinkt, heb je op korte termijn vooral last van een voortdurend hongergevoel en moodswings, en voel je je vaak slap. Op lange termijn kan je een deel van je spiermassa verliezen.

Je adem inhouden als iemand niest

Wanneer iemand niest of hoest, vliegen de bacteriën met een snelheid van 80 tot 300 kilometer per uur door de lucht. Je hand voor je mond houden of je adem inhouden om jezelf te beschermen, heeft weinig zin aangezien de bacteriën wel nog op de rest van je gezicht zullen terechtkomen.

Light-producten eten

Wie gezonder probeert te leven, grijpt snel naar light-margarine, light-kaas of light-mayonaise, maar veel helpen de producten niet. In Amerika werden 50.000 vrouwen acht jaar lang in de gaten gehouden. De ene helft at light-producten, de andere helft niet. Wat bleek? De eerste groep was niet gezonder dan de andere. Ze maakten evenveel kans op kanker en hartziektes, en wogen niet spectaculair minder.

Je knokkels niet kraken

Tot voor kort was iedereen het erover eens dat je knokkels kraken niet alleen vreselijk vervelend is voor omstaanders, maar ook slecht is voor je gewrichten. Verschillende studies weerleggen dat nu. Het zou zelfs een goede manier zijn om te testen of je gewrichten nog goed werken.