Deze geuren helpen je om je huis sneller te verkopen

Deze geuren helpen je om je huis sneller te verkopen

Net zoals het beeld bepaalt de geur de eerste indruk van het huis. Je neemt je omgeving namelijk waar met al je zintuigen. De beste manier om je huis goed te laten ruiken is natuurlijk door het goed schoon te maken en alles te wassen. Probeer tijdens het schoonmaken het hele huis te luchten.

Pak de onaangename geurtjes aan bij de ‘wortel' en ga aan de slag met natuurlijke geurverdrijvers, zoals baking soda en versgemalen koffie. Een lucifer aansteken kan trouwens ook wonderen doen. Zorg ervoor dat naast je lakens, ook je matras, dekens en kussens fris zijn. Hier kunnen onbewust ook minder fijne geuren vanaf komen.

Als je de basis grondig hebt aangepakt, kun je nog een extra stap zetten. Bepaalde geuren kunnen namelijk helpen je huis te verkopen. Vooral de geuren basilicum, (groene) thee, tijm, rozemarijn, citroen, ceder- en dennenhout en vijg doen het goed. Dat zijn, zoals je ziet, vooral frisse en natuurlijke geuren.

Appeltaartmythe

Het wordt afgeraden om zware chemische luchtverfrissers te gebruiken. Deze kunnen overheersend zijn en slimme kopers direct doen vermoeden dat je iets stinkend te verbergen hebt. Vaak wordt er gedacht dat de geur van versgebakken appeltaart wonderen doet. Dat blijkt eerder een uit de hand gelopen mopje, want je moet niet vergeten dat niet iedereen van appeltaart houdt. En dat het daarom sommigen juist kan afschrikken.

Kortom: Gebruik de tijd van een appeltaart te bakken liever om je woning te kuisen en op te ruimen. Uiteindelijk gaat het er om dat mensen zich welkom en fijn voelen in je huis en niet om een overdreven geur die er hangt.