Deze frituur verkoopt frietjes met chocoladesaus

Deze frituur verkoopt frietjes met chocoladesaus

Wat als je de twee beste Belgische lekkernijen zou combineren? Dat vroegen frituuruitbaters Giovanni van Thielen (30) en Joke Verboom (36) zich af alvorens ze begonnen te experimenteren. "We gaan frietjes serveren met chocoladesaus. En neen, dat is geen grap", vertelden ze vervolgens aan de Mediahuis-kranten.

De combinatie van zoute frietjes en een zoete saus geeft volgens Van Thielen een bijzondere smaak. "Het is iets helemaal anders dan je gewoon bent. We zijn trouwens niet zuinig met chocolade. Je moet die echt smaken."

Bakkersverleden

Giovanni heeft al veel ervaring met chocolade aangezien hij bakker van beroep was. Het koppel is echter met de bakkerij moeten stoppen toen de kinderen een bloemallergie kregen. Nu staan ze samen in frituur Den Heiberg, die bekendstaat om zijn grote porties en nu dus ook voor de chocoladesaus.

Wereldwijde experimenten

De frituuruitbaters zijn niet de eersten die op het idee kwamen om de twee lekkernijen te combineren. In Australië, Japan en Nederland werd er ook al geëxperimenteerd. "Wij hebben ook over die buitenlandse initiatieven gelezen. Ik ben benieuwd wat de klanten er hier van zullen vinden", aldus Giovanni. Om de heropening van de frituur te vieren, is er komende weekend een frietfestival bij de zaak.