In deze Europese steden slaan zakkenrollers het vaakst toe

In deze Europese steden slaan zakkenrollers het vaakst toe

1.Barcelona

De grootste stad van Catalonië zou volgens TripAdvisor de place tot be zijn voor zakkenrollers. Het zou vooral opletten geblazen zijn in de bekende winkelstraat 'La Ramblas'. Daar zijn namelijk heel wat goed georganiseerde bendes uit Oost-Europa actief.

 

2.Parijs

Ieder jaar zouden er zo'n 25 miljoen toeristen afzakken naar de lichtstad, een ideale plek dus voor gauwdieven. Vooral in en rond de metro ben je het best alert.

 

3.Madrid

 

Madrid is niet enkel een prachtige stad om te bezoeken, het is ook een zeer drukke plaats waar er heel het jaar door toeristen rondlopen en verschillende straatartiesten aan het werk zijn. Door die factoren kan het het soms vrij chaotisch worden,  iets waar zakkenrollers gretig misbruik van maken.

 

4.Praag

 

Gauwdieven zijn een groot probleem in heel Tsjechië. Het is daarom aan te raden om onbelangrijke zaken op je kamer te laten en je portefeuille zo dicht mogelijk bij je te dragen.

 

5.Rome

In Rome valt er heel wat moois te bezichtigen. Zo heb je de Trevi fonteinen, het Pantheon of het Colosseum. Terwijl je vol bewondering de historische gebouwen bekijkt, kan de zakkenroller onopgemerkt toeslaan.

Foto's Pixabay