Deze drie dagelijkse gewoontes maken je gelukkiger

Deze drie dagelijkse gewoontes maken je gelukkiger

Eric Zimmer heeft maar liefst 200 psychologen en andere experts het hemd van het lijf gevraagd over hoe we gelukkiger kunnen worden. Hij kwam al snel te weten dat er geen toverformule bestaat, maar dat je wel kleine aanpassingen kan doorvoeren om je humeur een boost te geven.

"Je kan kiezen hoe je je leven leidt, hoe je je gedraagt, waarop je je wil focussen en wat voor iemand je wil zijn", vertelt Zimmer aan Business Insider. En om vrolijker door het leven te gaan, pas je volgens hem best drie dagelijkse gewoontes toe.

1. Mediteren

Twee of drie minuten per dag mediteren kan je al helpen om meer geconcentreerd en meelevend te zijn. Als je een groentje bent, raadt Zimmer aan om elke dag op hetzelfde moment in een stille ruimte te gaan zitten. Focus op je ademhaling en laat je zo weinig mogelijk afleiden door ellenlange to-dolijsten of gedachten die plots opduiken in je hoofd. Is mediteren echt niets voor jou? Dan kan je ook sporten of huishoudelijke taken uitvoeren om je hoofd leeg te maken.

https://giphy.com/embed/l2Sq39Kx4n8zYWO4M

2. Zet een alarm om niet eindeloos te staren naar je smartphone

Op de trein, op restaurant of op straat zie je veel mensen die quasi vastgekleefd zitten aan hun smartphone. "We hebben de neiging om verveling tegen te gaan met onze telefoon. Dat is op zich niet slecht, maar we kunnen bewuster omgaan met de tijd die we spenderen met onze smartphone en wat we er juist mee uitspoken", stelt Zimmer. Zijn tip? Zet een alarm dat na tien minuten afgaat. Zo blijf je niet eindeloos scrollen op apps als Facebook of Instagram. Stel je tegelijk ook vragen: wat ben je aan het doen en is het eigenlijk wel belangrijk?

https://giphy.com/embed/l41Ygr7sR5limRkek

3. Speel het alfabetspel

Iedereen heeft wel eens een dipje. Als je je down voelt of slecht gezind bent, is het een goed idee om het alfabetspel te spelen. Hierbij is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk zaken opsomt die je blij maken. Begin bij de letter 'A' en eindig bij de letter 'Z'. Het klinkt onnozel, maar Zimmer is ervan overtuigd dat het effectief goed werkt.

https://giphy.com/embed/3o85xBm4FhnDQ9WhlC