Deze 'De Buurtpolitie'-actrice doet mee aan 'Dancing with the Stars'

Deze 'De Buurtpolitie'-actrice doet mee aan 'Dancing with the Stars'

In het najaar kunnen we genieten van het tweede seizoen van ‘Dancing with the Stars'. Eerder werd al aangekondigd dat stilist Jani Kazaltzis, schlagerzanger Christoff en Jacques Vermeires dochter Julie hun strafste dansmoves zullen bovenhalen in het populaire VIER-programma, maar nu raakte ook bekend dat Ianthe Tavernier van de partij zal zijn.

Pittig

De 30-jarige actrice, die de rol van Floor Lommelen vertolkt in ‘De Buurtpolitie', zal de dansvloer trotseren met Nick Kocken, de ex-danspartner van Kat Kerkhofs die vorig seizoen tweede werd.

Ianthe heeft er alvast erg veel zin in, al had ze niet verwacht dat het zo zwaar ging zijn. “Ik heb er echt superveel zin in. We zijn nu al eventjes aan het repeteren, en het gaat echt vlot. Ik amuseer me nu al te pletter met mijn danspartner, dus ik heb ontzettend veel zin om te beginnen aan de liveshows. Ik heb vorig jaar regelmatig gekeken naar het programma, zowel op tv als in de zaal, en dan lijkt dat dansen op een of andere manier eigenlijk niet zo moeilijk. En nu sta ik er zelf in en besef ik: oh my god, het is zó pittig! Ik heb echt enorm veel respect voor die dansers die dit zomaar even doen. Het is zeker niet simpel”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

Musicalervaring

De knappe actrice uit Lint is intussen een ervaren musicalactrice. Zo speelde ze onlangs nog de rol van Jasmine in de familiemusical ‘Aladdin'. Ze heeft dus al heel wat danservaring, al blijft ze bescheiden. “Ik weet hoe ik mijn lijf moet bewegen, maar tijdens mijn studies lag mijn focus vooral op zang en drama. Ook in musicals heb ik nooit de grootste dansrollen gekregen. Ik heb dus geen tonnen ervaring of geen echte techniek. Dat is niet te vergelijken met die mensen die naast ons staan te dansen. Al ga ik natuurlijk wel proberen om iéts uit die musicalervaring te halen. Maar ik denk dat ik vooral heel open moet staan, en moet leren op het moment zelf”, klinkt het.

https://www.instagram.com/p/B1_rO4UoiN6/

https://www.instagram.com/p/B1_tOJWoJq0/