Deze bureaustoel houdt je fit

Deze bureaustoel houdt je fit

Sommige wetenschappers stellen dat veel te lang neerzitten even ongezond kan zijn als regelmatig roken. Daarbij komt nog dat het risico op diabetes verdubbelt en het de kans op hartziekten verhoogt. Als softwareontwikkelaar, die de hele dag neerzit, besefte de Amerikaan Wayne Yeager deze gevaren maar al te goed. "Ik spendeerde verschillende dagen met het doorbladeren van medische tijdschriften en de wetenschap is quasi unaniem: langdurig zitten is een van de ergste dingen die je met je lichaam kan doen", zo stelt hij. En dus ontwierp Yeager voor zichzelf alvast de oplossing: de LeanChair. Het concept is een mengeling van een stoel met een zit/sta bureau.

Hoewel een staande werkplek vaak als ergonomisch en gezonder wordt beschouwd, is het niet altijd evident om voor langere tijd rechtstaand je werk te doen. Daarom is er de stoel die met zijn gekantelde houding "tot 25% van het gewicht dat je benen moeten dragen, kan verminderen", zo verzekert Yeager. Op die manier is hij veel comfortabeler dan traditionele staande werkplekken en kan je het dus langer volhouden.

De Amerikaanse uitvinder stelt dat zijn LeanChair dan ook ideaal is voor op kantoor. "Het is niet alleen gezonder dan gewoon zittend achter je bureau te werken, het houdt je ook fitter en meer ontspannen. Bovendien is de arm- en rugleuning aanpasbaar en is het dus geschikt voor iedereen."

Vrienden van Yeager probeerden de bureaustoel uit en waren meteen overtuigd. Na de vele positieve reacties lanceerde de Amerikaan uit Kentucky op Kickstarter dan ook een crowdfundingcampagne voor zijn uitvinding. Die moet hem helpen de LeanChair op de markt te brengen. Als deze succesvol is, zal de bureaustoel eind dit jaar in fabrieken geproduceerd worden. Wie 255 dollar neertelt kan nu al een handgemaakt exemplaar van Yeager verkrijgen.