Deze bijzonder effectieve ontharingsmethode gaat viral op TikTok

Of je nu kiest voor scheren, epileren, waxen of laseren: ontharen is geen prettig taakje. Het neemt tijd in beslag en bovendien kan het, afhankelijk van de methode waar je voor kiest, best wel pijnlijk zijn. Wil je weleens iets nieuws uitproberen, dan is dit het perfecte moment. Op TikTok doet namelijk een wel erg bijzondere ontharingsmethode de ronde.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

TikTok is de laatste tijd uitgegroeid tot hét sociale mediaplatform wat betreft lifehacks. Of je nu op zoek bent naar de beste manier om citroenen te persen of een bizarre ijssmaakcombo: je vindt het er allemaal. En nu wordt er dus nog een bizarre trend aan die lijst toegevoegd.

Poeder

Het is TikTokker Alyssa Maria Gray die het trucje als eerste met haar volgers en de rest van de wereld deelde. Zij ontdekte namelijk een product, Magic Shaving Powder, dat werd aangeraden voor mannen die het zat waren om zich dagelijks te scheren. Omdat ze weleens benieuwd was of het goedje ook door vrouwen gebruikt kon worden, kocht ze het poeder en ging ze ermee aan de slag. Door het poeder met een beetje water te mengen, ontstaat er een soort ontharingscrème. Die smeer je vervolgens op het gebied dat je normaal gezien zou scheren (je benen, bijvoorbeeld) en daarna wacht je een tiental minuten totdat het smeersel is opgedroogd. Veeg de opgedroogde crème nu weg met een doek, spoel af met water en geef je benen een scrubbeurt. Et voilà, je benen zijn onthaard én ook nog eens super zacht.

In Amerika kost een potje Magic Shaving Powder slechts enkele dollars, bij ons kan je het onder andere kopen bij Bol.com voor 10 euro.