Deze bedrijven gingen helemaal de mist in met het ontwerp van hun logo

Deze bedrijven gingen helemaal de mist in met het ontwerp van hun logo

Een goed logo is enorm belangrijk voor een bedrijf omdat het rechtstreeks kan bepalen of je populair wordt of niet. Sommige bedrijven zoals McDonald's en Nike zijn mede dankzij hun logo de wereldberoemde merken geworden die ze vandaag zijn. Helaas slagen niet alle bedrijven even goed in het ontwerpen van een krachtig, herkenbaar en passend logo. Sommige bedrijven gaan zelfs helemaal de mist en net deze bedrijven zetten we hieronder in de schijnwerper.

1. Office of Government Commerce

Hoewel het ontwerp maar liefst 14.000 pond kostte, moest dit logo meteen naar de vuilnisbak verwezen worden toen iemand erop gewezen had hoe het eruit zag wanneer je het 90° draait.

2. Het Instituut van Oosterse Studies aan de Universiteit van Santa Catarina

De bedoeling was duidelijk: een pagode voor de rijzende zon, maar aangezien de meeste mensen over een dirty mind beschikken, zagen ze er iets heel anders in.

3. Arlington Pediatric Clinic

Sowieso de populairste kliniek van de stad.

4. Megaflicks

"We spelen maar beter op safe," dacht videotheek Megaflicks, maar dat draaide toch even anders uit.

5. Mont-sat

Deze Poolse satelliet ziet er bijzonder tevreden uit met zichzelf.

6. Junior Jazz Dance Classes

Bij deze zal je ontdekken of je over een dirty mind beschikt of niet. Wie niet ziet wat er mis is met dit logo, moet zich focussen op de negatieve ruimte.

7. State Vermont pure maple syrup

Dit is het soort stroop dat niemand op zijn pannenkoek wil.

8. Olympische Spelen London 2012

Dit logo is tweemaal fout. Sommigen zien er Lisa Simpson in die een seksuele activiteit uitoefent, terwijl anderen er een gebroken hakenkruis in herkennen. Iran dreigde dan weer de spelen te boycotten, omdat ze het woord Zion in het logo zagen. Het ergste is dat het ontwerp meer dan een half miljoen euro heeft gekost.

9. Suit Yourself

Hoewel dit technisch gezien geen logo is, verdient deze onfortuinlijke magazinespread wel een plaatsje in deze lijst.