Deze apps geven een upgrade aan je Instagram Stories

Deze apps geven een upgrade aan je Instagram Stories

Uiteraard heb je helemaal geen speciale app nodig om foto's, video's of andere ongein in je verhaal te posten. Bewerken is en blijft nog altijd optioneel en is helemaal nergens voor nodig. Maar wil je toch een upgrade geven aan je Stories, dan moet je niet helemaal van nul beginnen.

1. Unfold

Dit is wellicht de meest gebruikte en bekendste app om je Stories mee vorm te geven. Unfold is helemaal gratis en is ook nog eens poepsimpel. Je hebt de keuze uit verschillende collages, achtergrondkleuren, lettertypes... Binnen de kortste keren zien je stories er helemaal professioneel én esthetisch aantrekkelijk uit. Wil je keuze hebben uit meer dan enkele de standaard lay-out, dan kan je in de app zelf nog upgrades aanschaffen.

https://www.instagram.com/p/Bv15upqHbry/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Mojo

Wat Unfold is voor foto's, is Mojo voor video's. De app bestaat nog maar enkele maanden, maar wist zich al een vaste plaats te verwerven op de smartphone van heel wat fervente Instagrammers. Er zijn tientallen templates beschikbaar waarin je naar hartelust je mooiste video's kan toevoegen. Ook kan je je 'gewone' foto's animeren, zodat je Stories niet moeten onderdoen voor die van een heuse influencer of blogger. Helaas is een groot deel van de content betalend, maar toch zijn er enkele leuke gratis opties beschikbaar in de app.

https://www.instagram.com/p/BypFAF8oPf-/?utm_source=ig_web_copy_link

3. A Design Kit

Sommigen zijn goed in foto's filteren en bewerken, anderen gaan liever in de weer met verf en ander knutselgerei. Dankzij A Design Kit kan je beide hobby's gewoon met elkaar combineren. Hier geen filters, saturatie-instellingen of schaduwgrafieken, maar in plaats daarvan kan je de kunstenaar in jezelf naar boven halen. Je kan je foto's versieren met penseelstroken, washi-tape of originele lettertypes. Met de gratis versie kom je al een heel eind, al is het even zoeken om een leuk resultaat te bekomen. Eerlijk gezegd voelt het een beetje alsof je in de weer bent met een hedendaagse versie van Paint.

https://www.instagram.com/p/B0Tp5f1gEs3/?utm_source=ig_web_copy_link