Deze app helpt je bij het zoeken van een kerstcadeau

Deze app helpt je bij het zoeken van een kerstcadeau

De app werkt heel eenvoudig. Je registreert je of logt in met Facebook en vult vervolgens enkele basisgegevens in van de persoon voor wie je een cadeau zoekt. Dat kan bijvoorbeeld ‘Marleen, 55 jaar, vrouw' zijn. Vervolgens bepaal je je budget en baken je enkele interessegebieden af. Dan volgt er een lijst met persoonlijkheidsvragen. Geeft Marleen graag etentjes? Houdt ze van lederen afwerking? Is iets om aan de muur te hangen een optie? Tot slot schotelt de app je een lijst van vijf cadeautjes voor waaruit je snel en eenvoudig kan kiezen.

Overaanbod

Gifts by sir werd opgericht door vier vrienden, die regelmatig met hetzelfde probleem zaten bij het kopen van een cadeau: een gebrek aan tijd of inspiratie. "Cadeaus geven moet iets leuk zijn, maar weinig mensen hebben er nog echt de tijd voor", steekt co-founder Vincent Pirenne van wal. "Bovendien is het niet gemakkelijk om je weg te vinden in het overaanbod aan winkels en sites. Daar willen we met de app een oplossing voor bieden."

Het viertal creëerde een aantal persoonlijkheidstypes, zoals ‘de avonturier', de ‘designliefhebber'. Via de ja-neevragen achterhaalt het slimme algoritme achter de app in welke groep jouw persoon thuishoort en doet vervolgens enkele voorstellen. Omdat het gaat om een slim algoritme, zal het na verloop van tijd de populaire cadeaus sneller suggereren. Omgekeerd belanden minder geliefde geschenken al snel onderaan de suggestielijst.

Origineel

Het aanbod aan potentiële pakjes is heel uiteenlopend: dat gaat van accessoires tot kookgerei, over boeken en designobjecten. "Ons aanbod is heel ruim, onze enige maatstaf is originaliteit en creativiteit", legt Pirenne uit. Daarom werkt Gifts by sir vooral samen met lokale handelaars, die vaak zelf ook cadeausuggesties doen. "Momenteel werken we samen met 15 partners en hebben we zo'n 500 cadeautjes in de aanbieding". Het plan is om dat aanbod de komende maanden uit te breiden.

De app is nu nog maar enkele dagen uit, maar er zijn al zo'n 1000 geregistreerde gebruikers. "We hopen dat er dat tegen 2018 minstens 10.000 worden. En verder willen we ons niet beperkten tot het Belgische grondgebied, maar hopen we ook in de Benelux pakjes te kunnen leveren", blikt Pirenne ambitieus vooruit.

Last minuteshoppers die vandaag of morgen een pakje bestellen, krijgen dit gegarandeerd nog voor kerst ingepakt en wel thuis geleverd. (mh)