Deze 5 dingen zijn 'not done' in Spanje

Deze 5 dingen zijn 'not done' in Spanje

Voor wie dit jaar op reis naar Spanje vertrekt, kan dit artikel van pas komen. In het buitenland gelden er immers vaak andere sociale gebruiken en verwachtingen. In Spanje is dat niet anders. Hier vind je enkele dingen die je in Spanje beter niet doet, of de kans bestaat dat je er wat vreemd wordt aangekeken.

1. Blootvoets rondlopen

De meeste Spanjaarden hebben een aversie voor blote voeten. Je zal merken dat ze zelfs in hun eigen huis maar zelden op blote voeten rondlopen, meestal dragen ze slippers. Probeer dus altijd wel een of ander schoeisel te dragen, ook al is het zeer warm weer. Dat geldt ook bijvoorbeeld voor aan het zwembad of in de fitness.

2. Draag geen gymkledij buiten de gym

Over fitness gesproken, in België is het niet abnormaal om buiten de gym sportieve kledij zoals een jogging- of yogabroek te dragen. In Spanje is dit not done. Hoewel een doorsnee sportoutfit dus zeer gemakkelijk is, doe je dit in Spanje beter niet. Het Spaanse volk is zeer modebewust, probeer je dus steeds deftig en casual te kleden.

3. Eten niet op de bus of op straat

Ook wat het eten betreft, hebben Spanjaarden hun sociale gewoontes. Eten is er een rustige activiteit waarbij je nog het liefst neerzit. Je zal weinig Spanjaarden zien eten op het openbaar vervoer of op straat. Ga dus rustig tafelen en wacht geduldig op je eten. Het is nergens voor nodig om snel iets binnen te spelen.

4. Ga avondeten voor 9 uur 's avonds

En wanneer je 's avonds iets gaat eten, doe je dit best pas na 9 uur. Wegens de vele toeristen is het in de meeste hotels geen probleem om vroeger te gaan eten. Maar in de restaurants en brasseries in de stad zal je maar weinig Spanjaarden zien eten voor 9u. Als je dus ongezellige situaties waarbij je in een leeg restaurant zit, wil vermijden, ga dan pas heel laat eten.

5. Ga niet uit voor 1 uur 's nachts

Na een late maaltijd zetten Spanjaarden ook pas heel laat een stapje in de wereld. Voor 1 uur 's nachts ga je dus best niet naar de lokale dancing of club. Ze zullen ofwel leeg zijn, ofwel nog gesloten.