Dertien burgers gedood bij raketaanvallen op laatste gebied in handen van IS

Dertien burgers gedood bij raketaanvallen op laatste gebied in handen van IS

Bij raketaanvallen van de door de VS geleide coalitie in Syrië zijn 13 burgers gedood. De beschietingen gebeurden gisteravond in het oosten, het laatste gebied dat Islamitische Staat (IS) in handen heeft. IS heeft momenteel nog maar een handvol gehuchten en een aantal landbouwgronden in handen in het oosten van Syrië, niet ver van de Iraakse grens.

Gisteravond werd het gebied in de buurt van het dorp Baghouz onder vuur genomen. "De beschietingen doodden 13 burgers, onder wie drie kinderen, en 29 IS-militanten", aldus Rami Abdel Rahmane van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Er vielen ook veel gewonden, dus waarschijnlijk zal het dodental nog oplopen.

Woensdag namen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), een coalitie van Arabische en Koerdische strijders die gesteund wordt door de VS, Baghouz in, de laatste grote stad die IS in handen had. De terreurgroep probeerde de stad donderdag te heroveren, maar werd door de coalitie teruggedrongen. Aan beide kanten samen vielen daarbij 50 doden.

Baghouz ligt in de olierijke provincie Deir al-Zour, waar de laatste maanden veel gevechten plaatsvonden tussen SDF en islamistische strijders.

bron: Belga