Derde bom ontplofte niet door toeval

Derde bom ontplofte niet door toeval

Zo is Zaventem aan nog een grotere ramp ontsnapt. Dat ­leren de beelden van de veiligheidscamera. Na de krachtige tweede explosie vlakbij de lagekostenmaatschappijen werden verschillende omstaanders gewoon weggeblazen, onder wie ook de derde zelfmoordterrorist met het hoedje en de bleke jas, schrijft Het Nieuwsblad.

Die stond zowat in het midden van de vertrekhal met zijn trolley te wachten tot het zijn beurt zou zijn om te exploderen. Maar zover kwam het dus niet. De man werd meters naar achteren geblazen en bleef dan enkele seconden liggen. Toen hij samen met de anderen weer overeind krabbelde, keek hij even verdwaasd in het rond en liep dan met de panikerende massa mee naar buiten. Zijn pakket bleef achter.

Eenmaal ­buiten het luchthaven­gebouw raakte hij uit het zicht van de camera's. Sindsdien is de man spoorloos. Mogelijk werd hij al opgepakt bij nieuwe acties, maar dat werd nog niet bevestigd.

Het federaal parket nuanceert het verhaal evenwel. “De terrorist met het hoedje is inderdaad naar buiten gelopen. Maar zoals wij het zien was het echt zijn bedoeling om te ontkomen. We kunnen vermoeden dat hij hoopte dat zijn bom zou ontploffen dankzij de schokgolf die de andere bommen veroorzaakt hadden. Maar dat gebeurde wonderwel niet”.