Derde aflevering van De Mol: de eerste traantjes

Derde aflevering van De Mol: de eerste traantjes

Opdracht één: paintballen en Dokter Bibber

Voor de eerste opdracht werden de acht kandidaten verdeeld in een groep van twee en een groep van zes. De groep van twee bestond uit Manuella en Hanne. Zij speelden Dokter Bibber met een elektrische ring terwijl Bruno, Issabel, Thibaud, Gilles en Cathy in een verlaten fabriek vijf schakelaars moesten uitzetten. Het addertje onder het gras was dat ze door blind schutters beschoten werden met verfkogels. De groep had het vrij laat door, maar telkens wanneer Manuella en Hanne met de elektrische ring het koperwerk raakten, ging er een alarm af op de helm van de andere zes kandidaten. Dat vergrootte natuurlijk de kans om beschoten te worden.

Hanne / SBS Belgium

Tijdens Dokter Bibber kreeg Manuella last van trillende handen, terwijl Hanne constant klaagde dat ze haar concentratie verloor omdat insecten haar staken. In de fabriek kroonde Stijn zich plots tot de held van de dag. Hij kon enkele schakelaars uitzetten, maar voor de laatste schakelaar was hij net te traag. Niemand had de eerste schakelaar opgemerkt, terwijl die aan de ingang hing. Gilles zei dat hij geraakt was, maar op zijn pak was geen enkel verfspoor te bespeuren. Cathy werd bovendien na enkele seconden al beschoten door een wel heel slecht afleidingsmanoeuvre van Thibaud.

Na de eerste opdracht ontstaat de eerste echte ruzie in De Mol. Manuella, Hanne en Issabel trekken aan een touw: ze zijn het beu dat anderen de sfeer verpesten doordat ze constant bezig zijn met hun ‘mollenboekje'. Hanne barst zelfs in tranen uit: “het is maar een spel, hé", klonk het.

Opdracht twee: gewetenskwestie

Bij het begin van de tweede opdracht staan de acht kandidaten voor een heuse gewetenskwestie. Ze worden vastgebonden aan elkaar. Om de tien minuten gaat het deurtje van een kooi open. Daarin ligt de sleutel waarmee ze zich kunnen bevrijden. Maar opgelet, er ligt ook een vrijstelling in. Wie de vrijstelling te pakken krijgt, zorgt ervoor dat de rest van de groep moet overnachten in een verlaten slachthuis. Als niemand de vrijstelling neemt, wint de groep 5.000 euro.

Stijn /SBS Belgium

De situatie mondde al snel uit in gekibbel. Cathy en Gilles gaven toe dat ze de vrijstelling zouden nemen, tot Stijn een pientere opmerking maakte: "We zitten nog maar aan aflevering drie en je moet nog een tijdje met ons verder”, zei de ingenieur. Een doordacht spelletje of niet? Uiteindelijk nam niemand de vrijstelling, verdiende de groep 5.000 euro en mocht iedereen overnachten in het luxueuze Sheraton hotel.

Na een deugddoende nachtrust kregen de kandidaten de kans om naar huis te telefoneren. Manuella vertelde trots aan haar man dat ze een lama had gevangen. Cathy had het bijzonder moeilijk toen ze haar kinderen aan de lijn kreeg. Ook Bruno kon de tranen niet bedwingen toen zijn zoontje vroeg om de sinterklaasbrief op te sturen.

's Avonds moest Manuella het spel verlaten. Ze vond het zeer jammer maar heeft genoten van de ervaring. Ze hoopt vooral dat haar vriendinnetje Hanne met de grote prijzenpot aan de haal gaat. “Tenzij ze de mol is natuurlijk”, voegde Manuella er nog snel aan toe.

Manuella / SBS Belgium