Denemarken heeft genoeg aan gelijkspel, maar wil toch winnen van Frankrijk

Denemarken heeft genoeg aan gelijkspel, maar wil toch winnen van Frankrijk

Hoewel het aan één punt genoeg heeft om zich te kwalificeren voor de achtste finales op het WK, gaat Denemarken morgen voor de volle buit tegen Frankrijk. Dat maakte bondscoach Age Hareide vandaag bekend op een persconferentie. "Ik weet dat een punt voldoende is om door te stoten naar de volgende ronde, maar het is niet goed dat de spelers met die mentaliteit aan de wedstrijd beginnen. Dat leidt tot passiviteit." Frankrijk is momenteel de leider in groep C. De Fransen tellen zes punten. De Denen wonnen van Peru (1-0) en speelden 1-1 gelijk tegen Australië, wat hen vier punten opleverde. Denemarken staat donderdag in Moskou oog in oog met de Fransen. Op hetzelfde moment spelen Australië (1 punt) en het reeds uitgeschakelde Peru (0 punten) tegen elkaar.

Denemarken heeft genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren. Als de Scandinaviërs winnen, wippen ze over Frankrijk en pakken ze de groepswinst. Bij een nederlaag hangt hun kwalificatie af van het resultaat van Australië. "We zullen het resultaat van de andere wedstrijd in het oog houden. Ik weet niet of we de stand aan onze spelers zullen verklappen."

De bondscoach krijgt in zijn uitspraken bijval van zijn kapitein Christian Eriksen. "Zolang onze wedstrijd niet voorbij is, interesseert het resultaat van de andere match mij niet. Mocht Peru nu met 5-0 voorstaan, dan zouden we het wel graag weten."

Het dateert van 2002 dat Denemarken nog verder wist te geraken dan de groepsfase.

bron: Belga