Démare sprint naar ritzege in Ronde van Slovakije, Lampaert blijft leider

door
Belga
Leestijd 1 min.

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) heeft de derde etappe in de Ronde van Slovakije gewonnen. De 28-jarige Fransman snelde na 200,6 kilometer van Ruzomberok naar Hlohovec naar de zege, voor de Wit-Rus Alexandr Riabushenko en de Noor Alexander Kristoff. Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step) werd of vijf seconden vijfde en behield zijn leiderstrui. Nadat met onze landgenoot Kenny Molly, Kasper Katrasnik, Mateusz Grabis en Martin Urianstad de vroege vlucht op 20 kilometer van de aankomt werd opgeraapt, brak het peloton in waaiers. Met zo'n 50 renners, leider Lampaert en zijn troepen waren vooraan vertegenwoordigd, ging het richting finish. Net zoals donderdag was de finish vrij technisch en bleek positionering belangrijk. Er werd dan ook een ferme strijd voor de sprint uitgevochten en het was Démare die het haalde op de hellende finish.

Démare moest in de openingsrit vrede nemen met een vijfde plaats en in de rit van donderdag met een derde stek, vrijdag schoot hij dan toch raak, het is zijn vijfde overwinning van het jaar, met als uitschieter een rit in de Giro. In de Tour was hij niet van de partij omdat de ploeg alles op alles zette voor kopman Thibaut Pinot.

Morgen staat de slotrit op het programma, een rit over 142,1 km van Hlohovec naar Senica over een golvend parcours, maar met een vlakke aankomst.

bron: Belga