Deliveroo richt zijn pijlen op Leuven

Deliveroo richt zijn pijlen op Leuven

Sinds ruim anderhalf jaar is Deliveroo actief op de Belgische markt, maar tot dusver konden enkel de inwoners van grote steden als Brussel, Luik, Antwerpen en Gent maaltijden laten leveren door de fietskoeriers met hun kenmerkende outfit.

Door het grote succes kondigde het bedrijf maanden geleden al aan dat het daar niet bij zou blijven. Uit de vacatures op de website blijkt dat Leuven de volgende Belgische stad is die Deliveroo wil veroveren.

De studentenstad lijkt dan ook uitermate geschikt voor het concept van de Britse koerierdienst. Deliveroo biedt zelf geen gerechten aan, maar enkel het vervoer van de maaltijden.

Die worden gemaakt door partner-restaurants, die zo klanten bereiken die om welke reden dan ook de verplaatsing zelf niet willen of kunnen maken. Gezien het grote aantal horeca-zaken en het fietsvriendelijke verkeer zou dat concept volgens Deliveroo dus ook in Leuven moeten aanslaan.

Kandidaat-koeriers hoeven slechts aan een handvol voorwaarden te voldoen: over een fiets en een smartphone beschikken is zowat de enige vereiste, op voorwaarde dat je student of zelfstandige bent. Wanneer Deliveroo effectief van start zal gaan met leveringen in en rond Leuven, is voorlopig nog niet geweten.