Deinze maakt inschattingsfout bij plaatsen zitbank: "Dacht dat het een grap was"

Liefhebbers van vrouwelijk schoon kunnen voortaan aan hun trekken komen in Deinze. Daar staat nu een zitbank met uitzicht op een lingeriewinkel. De Oost-Vlaamse stad probeert de Tolpoortstraat wat op te fleuren, maar één nieuw bankje staat wat vreemd. De uitbaatster is er alvast niet over te spreken.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

De parkeerplaatsen in de Tolpoortstraat in Deinze zijn vervangen door bloembakken en zitbankjes. Alleen staat één zitbankje wel op een heel bijzondere manier opgesteld. Wie op het bankje zit, kijkt namelijk direct binnen in lingeriezaak Martieline.

"Ik dacht dat het een grap was", klinkt het bij uitbaatster Sofie Martens. "We probeerden de bank nog te verplaatsen, maar hij bleek vast te zitten. Bovendien vind ik het een erg lelijk exemplaar", vertelt ze op Radio 2.

Vitrinegevoel

Martens wijst op nog andere nadelen. "Als we hier de etalage aan het maken zijn en er zitten bejaarden op het bankje, dan krijgen wij zo'n vitrinegevoel", lacht ze.

Foto Radio 2

Gelukkig voor de uitbaatster liggen haar paskamers achteraan in de winkel en niet in het zicht: "Stel je voor dat de paszone vooraan zou liggen, het zou hier de hele dag gratis amusement zijn. Mensen passen wat, komen al eens uit de paskamer om in de spiegel te kijken. Gelukkig is dat niet het geval."