Deense dog steunt meisje met een zeldzame ziekte door dik en dun

Deense dog steunt meisje met een zeldzame ziekte door dik en dun

Bella Burton is een elfjarig Amerikaanse meisje dat kampt met het syndroom van Morquio. Sinds haar vroege kinderjaren zorgt de zeldzame stofwisselingsziekte ervoor dat ze moeite heeft om zich te bewegen. Vroeger gebruikte ze krukken of een rolstoel om zich te verplaatsen, maar sinds een jaar kan ze rekenen op de steun van een unieke vriend.

Lees ook

Nadat alle traditionele therapieën niets uithaalden, besloten de ouders van Bella in 2014 om een Deense dog in huis te halen. George wijkt sindsdien niet meer van de zijde van Bella. Het imposante dier dat maar liefst drie keer zo zwaar is als het meisje, helpt haar niet alleen met lopen maar is ook een bron van levensvreugde. "Sinds de komst van George is ze sterker actiever geworden", getuigt de moeder van Bella. "George is de trouwste hond die we konden vinden. Hij weegt zestig kilo, terwijl Bella er amper twintig weegt maar hij is altijd rustig rond haar. En hij doet alles wat ze van hem vraagt", aldus de moeder. "Hij gedraagt zich kleiner dan hij werkelijk is", zegt Bella.

Waar Bella vroeger beroep moest doen op krukken of een rolstoel, kan ze nu rekenen op George. Als ze iets nodig heeft dat buiten handbereik ligt, is George ook altijd bereid om een handje te helpen. George gaat zelfs mee naar school. Terwijl Bella de lessen volgt, rust George braaf aan de voeten van het meisje.

Binnenkort wordt George zelfs beloond voor zijn harde werken en onmisbare gezelschap. De American Kennel Club reikt in december immers de award voor uitmuntende honden uit. George is één van de vijf brave honden die bekroond worden voor hun puike prestaties. George en Bella hebben bovendien hun eigen Facebookpagina, waar je hun dagelijkse avonturen kan volgen.

Foto's: Facebook