Deelplatform voor paraplu's ziet 300.000 stuks niet meer terugkomen

Deelplatform voor paraplu's ziet 300.000 stuks niet meer terugkomen

Deelplatformen schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. Denk maar aan Cambio, Airbnb of Bluebike. Daarom wilde Sharing E Umbrella in elf verschillende Chinese steden paraplu's te huur aanbieden. Maar dat liep verkeerd af.

Het bedrijf kondigde nog maar enkele weken geleden de start van het project aan. Intussen is het al bijna al zijn 300.000 paraplu's kwijt. Al is het duidelijk waar die allemaal zijn: ze liggen bij de gebruikers thuis.

Mijn thuis is waar mijn paraplu staat

Al snel na de start beseften de mensen achter de app dat ze met een groot probleem kampten. Ze hadden namelijk geen veilige plek voorzien waar mensen de paraplu's konden opbergen na hun gebruik. Daarom besloten ze dat de beste plek bij de gebruikers thuis was, maar dat draaide verkeerd uit. De meeste mensen brachten de beschermers niet terug en hielden ze gewoon voor zichzelf.

Elke paraplu die verdwijnt kost het bedrijf 60 yuan, of bijna 8 euro, om te vervangen. Maar bij Sharing E Umbrella willen ze de handdoek nog niet in de ring gooien. Tegen het einde van het jaar willen ze nog eens 30 miljoen stuks ter beschikking stellen.