Deceuninck-Quick Step strikt toptalent Joao Almeida

Deceuninck-Quick Step strikt toptalent Joao Almeida

Het toptalent Joao Almeida rijdt de komende twee jaar voor Deceuninck-Quick Step. De 21-jarige Portugees, vorig jaar winnaar van Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften, komt over van het procontinentale Hagens Berman Axeon. Dat heeft de Belgische WorldTourformatie aangekondigd. Almeida liet in 2016 van zich horen door als junior zowel de wegrit als de individuele tijdrit te winnen op het Portugees kampioenschap. Dat deed hij dit jaar nog eens over als belofte. In 2018 werd hij tweede in de Baby Giro en zevende in de Ronde van de Toekomst.

De Portugese allrounder ging eerder al twee keer met het team van CEO Patrick Lefevere op winterstage. Hij wordt de eerste Portugese renner in de teamgeschiedenis.

"Dit is een droom die uitkomt", stelt Almeida, momenteel derde in de stand in de Ronde van Utah, na twee etappes. "De sfeer in het team is fantastisch. Op stage kon ik zien dat er een hechte band is tussen iedereen, renners en staf, en daar hou ik wel van. Deceuninck-Quick Step is ook een team dat erom bekend staat jonge renners te laten groeien. Ik kijk uit naar mijn eerste seizoen als prof."

"Wij zijn goed in het ontdekken van jongeren, om hen vervolgens in de WorldTour te laten ontwikkelen tot succesvolle renners", aldus Lefevere. "Joao Almeida is de laatste in die rij. We volgden hem al enkele jaren, we weten dus tot wat hij in staat is. Zijn goede en consistente resultaten onderlijnen zijn talent en ambitie. Het geeft ons veel voldoening, wetende dat hij voor ons zal rijden."

bron: Belga