Deceuninck-Quick Step met Gilbert, Jungels en Stybar als kopmannen in Binckbank Tour

Deceuninck-Quick Step met Gilbert, Jungels en Stybar als kopmannen in Binckbank Tour

Deceuninck-Quick Step komt maandag in Beveren met een erg ervaren ploeg aan de start van de Binckbank Tour (WorldTour). Kopmannen van dienst zijn Philippe Gilbert, de Luxemburger Bob Jungels en de Tsjech Zdenek Stybar. Dat trio was in het voorjaar al erg succesvol met winst in de Omloop Het Nieuwsblad (Stybar), Kuurne-Brussel-Kuurne (Jungels), E3 Harelbeke (Stybar) en Parijs-Roubaix (Gilbert). Snelle man Alvaro Hodeg en de ervaren helpers Tim Declercq, Iljo Keisse en Florian Sénéchal vervolledigen het team.

"Er staat ons - zoals steeds in de Binckbank Tour - een zwaar parcours te wachten", blikte sportdirecteur Tom Steels vooruit. "De korte Ardennenrit (96,2 km in en om Houffalize, red.) van donderdag zal heel zwaar worden, vol gas van in de start, en kan een grote impact hebben op het klassement. Toch denk ik dat dat klassement pas in de slotrit op zondag naar Geraardsbergen beslist zal worden. Met Philippe, Bob en Styby kunnen we mikken op de eindzege, Alvaro mag zijn kans gaan in de sprint."

Selectie Deceuninck-Quick Step:

Tim Declercq (BEL), Philippe Gilbert (BEL), Alvaro Hodeg (Col), Bob Jungels (Lux), Iljo Keisse (BEL), Florian Sénéchal (Fra), Zdenek Stybar (Tsj)

bron: Belga