Debusschere pakt zijn voorjaarsprijs

Debusschere pakt zijn voorjaarsprijs

Jens Debusschere heeft zijn belangrijke voorjaarsprijs te pakken. In een massasprint was de Belg een banddikte sneller dan de Fransman Bryan Couqard (Direct Energie) en een andere Belg, Edward Theuns (Trek). Met de vijfde plaats van Jens Keukeleire (Orica GreenEDGE) telde de top tien in totaal drie landgenoten.

De 71e editie startte met een minuut stilte als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. De wedstrijd zat lang op slot, maar kende in de laatste 25 kilometer een uiterst spannend einde. Het was de Australiër Luke Durbridge (Orica GreenEDGE) die de wedstrijd openbrak. Hij probeerde uit een achtervolgend groepje de vroege vluchters te bereiken en bracht enkele grote namen met zich mee. De topfavorieten lieten zich in zijn kielzog meeslepen naar de voorste regionen.

Finishfoto

Op de laatste helling van de dag, de Nokereberg, pakte Greg Van Avermaet (BMC) uit met een enorme inspanning. De Belg fietste al snel meer dan 10 seconden voorsprong bij mekaar, maar een sterke Terpstra (Etixx-Quick Step) bracht het peloton in het zicht van de meet langszij. In de daaropvolgende sprint was Debusschere net een tikkeltje sneller dan Coquard.

"In de sprint zat ik alleen en wou ik Theuns volgen, omdat die onderweg een goede indruk had achtergelaten", liet een glunderende Debusschere na afloop weten. "Het leek lastig om Coquard nog bij te halen, maar in de laatste tien meter lukte het toch nog."

Foto Belga / L. Claessen