De zomer is nog niet voorbij

De zomer is nog niet voorbij

In de namiddag is het in de westelijke landshelft zwaarbewolkt met kans op een spatje regen of een licht buitje. Het wordt meestal droog met wolkenvelden en opklaringen in de andere streken. De maxima gaan van 18 tot 23 graden. Morgen wordt het stilaan zonniger vanaf het oosten. In het westen blijft er veel bewolking tot de avond. De maxima schommelen tussen 20 en 25 graden. De rest van de week krijgen we rustig, droog en vaak zonnig weer met maxima tussen 22 en 27 graden. In het weekend wordt het licht wisselvallig. In de westelijke landshelft is het in de namiddag vaak zwaarbewolkt met kans op een spatje regen of een licht buitje. In de oostelijke helft blijft het droog en krijgen we tussen de wolkenvelden door opklaringen die naar de avond toe breder worden. De maxima liggen tussen 18 en 20 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 21 en 23 graden in de andere streken. De wind waait meestal zwak tot af en toe matig uit zuidwest tot zuid in het westen, uit westelijke richtingen in het centrum en uit west tot noordwest in het oosten.

Vanavond en in de komende nacht worden de opklaringen stilaan breder in het oosten en het centrum van het land. Hier en daar is er vorming van nevel of mistbanken. In het westen is de bewolking hardnekkig en kan er nog af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De minima lopen sterk uiteen tussen 8 of 9 graden in de Hoge Venen en 17 graden aan zee. De wind waait zwak uit veranderlijke en later meestal zuid- tot zuidoostelijke richtingen.

Morgen trekt de plaatselijke nevel en mist in het oosten snel op en wordt het vrij zonnig met enkele stapelwolken. In het centrum is het nog gedeeltelijk bewolkt maar worden de opklaringen in de namiddag breder. In het westen is het zwaarbewolkt met hier en daar kans op een spatje regen of motregen. In de namiddag wordt het overwegend droog met af en toe wat zon. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden in de Ardennen, rond 23 graden aan zee en tussen 23 en 25 graden elders. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost. In de namiddag krijgt de wind een oostelijke richting in het binnenland en wordt hij veranderlijk in het westen.

Morgenavond en -nacht wordt het overal droog met brede opklaringen en vooral in het westen kans op vorming van nevel of mistbanken. Minima van 9 tot 15 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke en later zuidoostelijke richtingen.

Woensdag beïnvloedt een hogedrukgebied over Centraal-Europa ons weer gunstig. Het wordt mooi met veel zon en temperaturen tussen 21 en 23 graden op de Hoge Venen en 25 tot 27 graden op de meeste andere plaatsen. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Donderdag en vrijdag blijft het droog met opklaringen maar af en toe ook wolkenvelden. De maxima schommelen rond 26 graden op donderdag en rond 23 graden op vrijdag.

Zaterdag krijgen we vrij mooi weer maar in de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen en is er kans op buien, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 23 en 26 graden. Zondag is het wisselvallig met kans op buien maar in de loop van de dag wordt het opnieuw beter vanuit het westen. Maxima rond 21 graden. Begin volgende week zou het opnieuw vrij mooi en warm worden.

bron: Belga