De zomer blijft nog even in het land

De zomer blijft nog even in het land

Deze namiddag wordt het zonnig en vrij warm. De temperaturen stijgen naar ongeveer 19 graden in de Ardennen en vlak aan zee tot plaatselijk 25 graden in het uiterste zuidoosten van het land en in de Kempen. Ook de rest van de week krijgen we zomerse temperaturen. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het droog en helder tot lichtbewolkt. Het kan nog behoorlijk afkoelen, met minima tussen 7 en 13 graden. Ook morgen krijgen we zonnig en warm weer, met mogelijk wat hoge wolkensluiers of enkele onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 20 graden vlak aan zee en 28 graden in de Kempen.

Woensdagavond en -nacht verdwijnen de eventuele stapelwolken en wordt het helder. De minima liggen rond 11 graden in de Ardennen, 14 graden in het centrum en 16 graden aan zee. Ook donderdag blijft het zonnig en warm weer, met mogelijk enkele stapelwolken in de loop van de dag. In het binnenland halen we maxima tussen 23 of 24 graden op de Ardense toppen en 27 of 28 graden boven de zandgronden. Aan zee zorgt een noordelijke tot noordoostelijke wind voor wat minder warm weer, met maxima die liggen tussen 21 en 23 graden.

Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen zonnig. In het zuidoosten van het land kunnen de stapelwolken op het einde van de dag wel wat dreigender worden. De maxima liggen tussen 25 en 30 graden. Aan de kust wordt het als gevolg van een noordelijke tot noordoostelijke wind niet warmer dan 21 of 22 graden. Zaterdag blijft het rustig en vaak zonnig weer met maxima die lokaal de kaap van 30 graden kunnen bereiken. Aan de kust wordt het minder warm met maxima rond 22 of 23 graden.

Zondag stijgt het kwik, na een zachte nacht, opnieuw naar 30 graden of meer in het binnenland. Het is zwoel en onstabiel. In de nacht van zondag op maandag kan een onweerszone vanuit Frankrijk naar ons land komen. Maandag en dinsdag blijft het onstabiel met kans op plaatselijke onweersbuien. Het wordt iets minder warm in vergelijking met de voorgaande dagen, maar met maxima rond of iets boven 25 graden blijft het warm voor de tijd van het jaar.

bron: Belga