De zeven hoofdmythes over golf doorprikt

De zeven hoofdmythes over golf doorprikt

Mythe 1: Golf duurt te lang

Golf hoeft niet langer te duren dan elke andere hobby. De gemiddelde ronde langs 18 holes golf duurt ongeveer vier uur. Je kan echter ook opteren voor een rondje van 9 holes, waarbij je twee uurtjes handig in een drukke agenda inpast.

Mythe 2: Golf is ouderwets

Veel mensen denken dat golf nog altijd gespeeld wordt door oude mannen in pak en stropdas. Alles behalve waar. Tegenwoordig zijn clubs dynamisch en hip. Ze hanteren open en diverse lidmaatschappen om te kunnen inspelen op verschillende doelgroepen. Iedereen is dus welkom om met verschillende mensen diverse golfvormen te spelen.

Mythe 3: Golf is voor mannen

Golf is een sport voor iedereen. Het biedt een combinatie van lichaamsbeweging, sportieve vaardigheid en sociale interactie, of je nu man of vrouw bent. Wist je trouwens dat het meisjesgolf wereldwijd de sterkst groeiende groep is?

Mythe 4: Golf is duur

Net als bij elke andere sport kan je bij golf zo weinig of zo veel uitgeven als je zelf wil. Er zijn speelmogelijkheden, materiaal en kleding voor elk budget. Ofwel koop je als starter een nieuwe set golfclubs en een tas voor slechts 200 euro, ofwel opteer je voor tweedehandsmateriaal. De eerste jaren is dat ideaal, en daarna kan je altijd nog bijkopen.

Mythe 5: Je hebt golfclubs nodig om te beginnen

Je hebt geen materiaal nodig om je eerste slag te slaan, want elke golfschool zal je een 'stok' ter beschikking stellen bij de eerste les of initiatie. Je hoeft enkel casual kleding en platte schoenen te dragen.

Mythe 6: Golf zal je niet fit houden 

Wist je dat golfers gemiddeld vijf jaar langer leven? Volgens onderzoek zal golf je helpen actief te blijven, calorieën te verbranden, in vorm te blijven, cholesterol te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Mythe 7: Je moet lid zijn van een golfclub

Via het Start to Golf-programma is golf zeer toegankelijk voor beginners. Meer dan veertig clubs doen mee aan de jaarlijkse opendeurdag (laatste dag van de paasvakantie). Maar deze clubs bieden het ganse jaar door Start to Golf-startpakketten aan. Pakketten waar lessen, materiaal, huur van de infrastructuur, gebruik maken van de diensten en verzekering inbegrepen zijn. Tal van clubs bieden ook initiatiemomenten aan.

Voel je zelf de kriebels om te gaan golfen? Neem snel een kijkje op www.starttogolf.be voor een club in je buurt. Zondag 15 april staat de Start To Golf-dag op het programma.

Lees ook: Start To Golf