In De Wulf is opnieuw het beste Belgische restaurant

Kobe Desramaults is er opnieuw in geslaagd om met zijn restaurant In De Wulf een plaatsje te veroveren in de top drie van de lijst met honderd beste Europese restaurants ter wereld. Het Franse restaurant L'Arpège van Alain Passard prijkt op de eerste plaats, gevolgd door het Spaanse eethuis Azurmendi op de tweede stek.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Bovenaan de lijst is er weinig verandering te bespeuren. In De Wulf, het restaurant in Dranouter dat eind dit jaar onherroepelijk de deuren sluit, stond twee jaar geleden nog helemaal bovenaan. Vorig jaar belandde het op de vierde plaats, nu haalthet net de top drie.

De winnaar van vorig jaar, restaurant Azurmendi in het Spaanse Baskenland, staat een trapje lager terwijl het Parijse L'Arpège van plaats drie naar de koppositie springt en zich ‘het beste restaurant van Europa' mag noemen.

Met 48 restaurants is Frankrijk bovendien het best vertegenwoordigd in de lijst, maar het is de eerste keer dat een Frans restaurant helemaal bovenaan staat. Na Groot-Brittannië met 28, Italië met 27 en Spanje met 24 restaurants, is ons land met twintig namen ook goed vertegenwoordigd.

Naast In De Wulf vinden we ook L'air du temps in Liernu (29), Hertog Jan in Zedelgem (34), Hof van Cleve in Kruishoutem (44), Bon-Bon in Brussel (67) en The Jane in Antwerpen (90) terug in de top honderd.

Opinionated About Dining is een website die werd gelanceerd door de Amerikaan Steve Plotnicki waar foodies die reizen om te dineren hun bevindingen over restaurants wereldwijd kunnen achterlaten. Die recensies worden sinds 2012 volgens een algoritmisch systeem in een ranglijst gegoten.